Бербатов с 15 гола в 23 титулярни мача

Димитър Бербатов е Мистър Ефективност във френския футбол, след като с попадението за 2:0 на „Монако“ над „Гинган“ си закръгли статистика от 15 гола в 23 мача като титуляр за клуба. В добавка българинът има и 5 асистенции в двубоите, които изигра за почти година в княжеството. В статистиката влизат само срещи от вътрешните турнири на Франция.

Нападателят мушна с глава топката във вратата на гостите още в 8-ата минута на четвъртфинала за Купата на лигата – негов първи голов удар за 2015-а. В края Антони Мартиал довърши „Гинган“ с второ попадение.

„Монако“ ще преследва четири трофея през сезона“, закани се треньорът Леонардо Жардим. Отборът е полуфиналист за Купата на лигата, стигна в четвъртия кръг за Купата на Франция, чака 1/8-финал в Шампионска лига, а в първенството е пети - на 9 точки от лидера „Лион“.

Жардим не пропусна да изтъкне и приноса на ветераните в отбора му.

„Рикардо Карвальо, Бербатов и Жереми Тюлалан са пример за целия тим с представянето си“, каза наставникът.

Карвальо получи огромно признание, което също бе отпразнувано в клуба му „Монако“. Бранителят бе посочен в идеалните 11 на Португалия в историята. Треньор №1 е Жозе Моуриньо, а най-добър футболист на всички времена – Кристиано Роналдо.

Допитването до феновете, извършено от националната федерация, избистри следния състав като дриймтим на португалския футбол:
Витор Баия, Фернандо Коуто, Карвальо, Умберто Коельо, Хермано, Луиш Фиго, Руи Коща, Кристиано Роналдо, Еузебио, Паоло Футре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят