Версия: Голям длъжник гръмнал Митьо Лудия

Трето показно убийство за по-малко от десет дни в страната вдигна на крак полицията. Бившият боксьор Димитър Стоянов бе прострелян в сряда към 19,30 ч на паркинга на парк-хотел "Пловдив".

38-годишният майстор на бойните изкуства и ММА-боец, който е известен и като Митьо Лудия, е починал в линейка на път за болница. Той е съпруг на топманекенката Росица Черногорова, от която има син Наско (на 6 г.) и дъщеричка Даяна (на 4 г.). Според запознати в последните години той се занимавал с лихварство.

Сигнал за простреляния мъж бил получен на тел. 112 в 19,35 ч и веднага на място били пратени полицаи и Спешна помощ. Там пристигнали окръжният прокурор Румен Попов и шефът на областна дирекция "Полиция" Пламен Узунов, които участвали в първоначалния оглед на мястото на покушението. То е на 4-5 м от задния вход на хотела, в който собствени жилища имат и богати пловдивчани.

Разследващите смятат, че убиецът се бил скрил в горичката, където търпеливо чакал жертвата си да излезе от черния си джип "Ланд Роувър". Гръмнал я с едрокалибрено оръжие, вероятно ловна пушка. Минути след разтрела пред блок в кв. „Тракия", който е на по-малко от 1000 метра от парк-хотел "Пловдив", умишлено бил запален автомобил „Ауди А4". Смята се, че колата е била използвана от килъра. Предполага се, че след атентата убиецът е продължил бягството си с друга кола, като не е изключено той да е имал и съучастник, който го е чакал.

"Предприети са всички необходими действия за разкриване на извършителя и изясняване на евентуалните мотиви. Продължават оперативните и процесуално-следствените действия по случая", обявиха от полицията. Иззети са всички записи от видеокамери в района. Разпитват се и свидетели, но засега никой не е заявил, че е видял стрелеца отблизо и в лице.

Убийството е извършено в непосредствена близост до фитнес площадка в парк "Лаута", финансирана от самия Димитър Стоянов, и на 5 метра от италианския ресторант на парк-хотел "Пловдив". По време на покушението в него е вървяла презентация на немски лекарства и присъстващите вътре са чули 2 силни пукота, но помислили, че деца гърмят пиратки. "Едва по време на кафе-паузата, когато излязохме навън да изпушим по една цигара, разбрахме, че нещо е станало, защото имаше суматоха, полицейски коли и жълти ленти. Чу се, че е имало и свидетели, които са видели мъж да бяга към гората на "Лаута", разказа пловдивският лекар д-р Георги Кавлаков, който води трудовата медицина на футболния шампион "Лудогорец" (Разград).

 

Версия: Гръмнал го длъжник с голям заем

 

Приятели на застреляния Димитър Стоянов-Лудия замислят да проведат собствено паралелно разследване и да се опитат сами да открият убиец и евентуалния поръчител, научи "Труд". Основната версия, по която тръгват те и разследващите криминалисти, засега е неуредени бизнес сметки. 38-годишният спортист имал заложна къща, но в подземния свят се говори, че тя била за прикритие на лихварския му бизнес, който въртял, след като спрял да организира гала вечери с ММА-боеве. Има предположения, че Митьо Лудия е започнал да "притиска" свой клиент, на когото е дал голяма сума пари на заем. Длъжникът обаче не могъл да върне заема заради голямата лихва или пък изобщо не е имал подобно намерение и затова е очистил Митьо Лудия.

Според близки до Димитър Стоянов той не се е занимавал със сводничество и проститутки, откакто се е оженил за топмодела Росица Черногорова, от която има 2 деца.

 

 Лудия побеждавал Кобрата на ринга

Кубрат Пулев-Кобрата и брат му Тервел са слизали победени от ринга след аматьорски мачове в категория до 81 кг с Димитър Стоянов, които има много републикански титли като състезател на БК "Ботев" (Пд). Роденият през 1976 г. в Перущица Митьо Лудия се захванал още като дете с любимия спорт и изобщо не се плашел да се бие дори с именити майстори на ръкавиците. Така си спечелил прякора Лудия. "Никога няма да забравя как Митьо натупа Кобрата на един мач в Сливен и го би убедително по точки", спомня си треньорът на Стоянов в пловдивския клуб Огнян Нешев.

Безпаричието в аматьорски бокс принуждава Димитър Стоянов да си намери работа като охранител на нощни клубове и се пренасочи към ММА-боевете. Първо се бие в шоу мачове по заведения в курорта Слънчев бряг, а след това организира първите гала вечери по ММА в Пловдив и е сред участниците в "гладиаторските битки" в панаирните палати. Става и представител за България на международната федерация по шуту", но от 2 години тя не развива дейност у нас и няма лиценз от спортното министерство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право