Внук на Енвер Ходжа задържан, бил наркобос

Ермал (39 г.), внук на покойния комунистически диктатор на Албания Енвер Ходжа, е арестуван по подозрение, че ръководи кокаинова лаборатория, предаде АФП.

При операцията са арестувани общо 13 души, включително Ермал Ходжа и двама колумбийци, като са конфискувани 121 кг кокаин за 24 млн. Те били открити в помещения в село край град Елбасан, на 31 км от Тирана, където полицията конфискувала и четири тона химикали, с които се обработва дрогата. Тя е била предназначена за Германия, като трябвало да бъде транспортирана през Италия и Австрия. Идвала от Куба.

При обиска са открити пари в брой и оръжия. Смята се, че Енвер е един от лидерите на престъпната група. Сред задържаните е и друг шеф на бандата - Шаймир Батку, който опитал бягство с кола. В нея били намерени 18 кг кокаин, 300 000 евро в брой и пистолет.

Ударът срещу наркорабораторията е част от разследване на международни канали и станало при сътрудничество на албанските служби с германските им колеги.

През 2013 г. Албания проведе мащабна операция в село Лазарат, където се произвеждаха по около 900 тона канабис годишно на стойност 4,5 млрд. евро, колкото е половината от БВП на Албания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят