Как да променим живота си сега

Можем да използваме силата на убеждението във всекидневието си, за да намалим стреса, да подобрим здравословното си състояние и да станем по-щастливи. Ако не вярвате, проверете дали новото предаване на National Geographic Channel - "Контрол над тълпата", няма да ви убеди.

Поредицата се състои от 12 епизода по половин час и в тях авторът на бестселъри и изследовател на човешкото поведение Даниъл Пинк използва бихейвиоризма за провеждане на експерименти, които заснема със скрити камери.
Всяка сряда от 21 ч зрителите могат да видят как Пинк пътува из Съединените щати и хваща обикновените хора на "местопрестъплението": в Ню Йорк успокоява дълга опашка от редовни клиенти на популярна пицария, в югозападната част на страната награждава шофьори, които спазват ограничението на скоростта, в Ню Орлиънс убеждава неуморни купонджии да почистят улиците и кара неподозиращи пешеходци, които изпращат текстови съобщения, докато вървят, да ходят в специална "есемес-лента" във Вашингтон.

Даниъл Пинк има 20-годишен опит в изследването на мотивите за човешкото поведение. Основавайки се на научни теории, той събира специален екип от сценографи, строители и технолози, за да промени лошите обноски към добро.
"Контрол над тълпата" променя социалното поведение по забавен и изумителен начин, а методите са приложими и в реалния живот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали