Експерт: Задържана от митничарите дрога може да е свързана с убийствата

4 убийства с 5 жертви се случиха в страната само за 6 дни. Такива серии имаше преди десетина години, когато се избиваха престъпните босове.

На 8-ми януари в София бяха убити строителният предприемач Митко Дамянов и жена му - те вземали пари за жилища на зелено, които така и не построили.

4 дни по-късно в Пазарджик беше застреляна Татяна Стоянова, дясната ръка на кмета, жена и с политическо, и с икономическо влияние.

Снощи в Пловдив беше разстрелян MMA- боецът Димитър Стоянов по прякор Лудия, за когото се твърди, че се е занимавал с лихварство. Пак снощи, край Петрич беше убит местен бизнесмен, чието име се свързва с наркотици.

„ Наскоро разбрах, че е заловена голяма пратка с наркотици на един от граничните ни пунктове. Твърде е вероятно някои от случаите, които сега са станали или предстои да станат, да имат общо с това нещо”, коментира криминалният психолог Тодор Тодоров пред Нова тв и напомни: „Убитият в Пловдив е от криминалния контингент”.

„Случаите в Пазарджик и Пловдив ги свързват с някакъв политически контекст”, отбеляза от своя страна анализаторът от "Центъра за изследване на демокрацията" Тихомир Безлов.

И още един елемент свързва четирите убийства - всяка от жертвите е засегнала нечии финансови интереси. „Когато убиеш човек, който ти дължи пари, ти реално нямаш как да си върнеш парите. Ако се решиш на такава стъпка, това ще е тогава, когато освен, че приемаш че парите няма да се върнат, имаш и доста силна степен на засегнато его и достойнство”, отбеляза Тодор Тодоров.

Случайност или закономерност е убийствената серия, ще покаже развръзката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право