Десет американски медии ще тестват дронове за новинарски репортажи

Коалиция от десет медийни компании, сред които The New York Times, The Washington Post и NBC Universal ще си сътрудничат с Вирджинския политехнически институт, за да тестват дронове за новинарски репортажи, пише The New York Times.

Партньорството, се казва в изявление на компаниите, е „създадено за провеждане на контролирани, безопасни тестове на сценарии от реалния живот, при които медиите биха могли да използват малки безпилотни летателни машини за събиране на информация“. Висшето учебно заведение е едно от шестте места, определени от Федералната авиационна администрация (FAA) за изпитания на роботизирани самолети. Други членове на коалицията са Advance Publications, A.H. Belo, The Associated Press, Gannett, Getty Images, E.W. Scripps Company и Sinclair Broadcast Group.

Дроните отдавна са обект на желание от страна на новинарските организации, заради потенциала им коренно да променят репортерската работа при опасни ситуации, каквито са природните бедствия, и да предложат гледна точка, която обикновено е достъпна само чрез скъпи хеликоптери и самолети. Заради опасения за безопасността обаче FAA ограничава разрешенията за използване на дрони, докато не бъдат създадени подходящи регулации. По-рано тази седмица CNN обяви, че е получила разрешение за тестване на дронове за репортажи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят