Адвокат Марковски: Криминалистите у нас работят с техника от XIX век

Темата за последните убийства на знакови личности стана част от в дневния ред на обществото. По нея вече чухме мнението на МВР и политиците. Свое становище изрази и защитникът на извършващите престъпления адвокат Марин Марковски. "Ако убийците бъдат хванати, престъпленията ще намалеят. За да стане това обаче, разследващите трябва да си вършат работата професионално и в съответствие със закона, следи винаги остават, просто трябва да се съберат доказателствата", каза Марковски пред Нова телевизия.

Според него, в България се работи много примитивно, в тази област и като техника сме още в 19 век и за това е виновно ръководството на Министерството на вътрешните работи.

„Имаме мощни партньори, защо не потърсим помощ от тях, има разследвания, които са позорни и от тях трябва да се срамуваме”, каза още адвокатът. Той е категоричен, че съдията стъпва на доказателства и не може да направи нищо извън закона.

Марковски смята, че трябва да има специално подготвени хора в МВР, които да разследват и откриват следите, защото при всяко престъпление такива има. „Болката е, че в България убийствата са много, когато липсва правосъдие, убийците са насърчени от този факт”, каза още юристът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини