На 27 април 2018 да почерпят

Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

За заетост са предвидени 60% от средствата по ОП Развитие на човешките ресурси

Близо 60% от средствата по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОП РЧР) 2014-2020 са предвидени за заетост, а 31% за борба с бедността и насърчаване на социалното включване. Това съобщиха от Министерство на труда и социалната политика. Новият програмен период на оперативната програма, който официално стартира в Пловдив, предвижда повече средства за тези приоритетни направления. С предвидените 2136 млн.лв., ОП РЧР 2014-2020 г. ще допринесе за изпълнението и на целите на стратегията на ЕС „Европа 2020”.

Спрямо миналия програмен период, помощта за заетост се увеличава с 315 млн., а средствата за борба с бедността и насърчаване на социалното включване – с 276 млн.лв. Информационното събитие в новотел „Пловдив“ се организира от Министерство на труда и социалната политика (Управляващ орган на ОП РЧР) в съответствие с изискванията за информация и комуникация на Регламент 1303/2013 г. на Европейския парламент и Съвета. ОП РЧР е първата оперативна програма за България, одобрена от Европейската комисия на 28 ноември 2014 г. Събитието откриха вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика в НС Хасан Адемов и Золтан Казачай, заместник-главен директор на ГД „Заетост, социални въпроси и приобщаване” в ЕК.

Осигуряването на повече и по-качествени работни места и подкрепата за активно социално включване на всички лица в неравностойно положение са основни акценти в новата ОПРЧР 2014-2020 г. Те бяха представени от заместник-министър Зорница Русинова, а за позицията на ЕК по ключовите въпроси за пазара на труда и социалните политики разказаха повече Петер Стуб Йоргенсен и Андриана Сукова–Тошева, директори „Социална пазарна икономика на държавите-членки на ЕС“ в ГД „Заетост“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.