На 21 август 2018 да почерпят

Валери Божинов разцепи Враца

Русия показа „изтребител на дронове“ Деривация-ПВО ще може да сваля както дронове, така и ракети

“Левски“ избира между естонец и наш национал

Инженерът, проектирал моста „Моранди“, сам предупредил за агресивна корозия

„Олимпик“ пали застрахователна война с Кипър Няма яснота кой ще изплати парите в България

Катастрофа с 3 коли стана на магистрала „Тракия” В болница е 29-годишна пътничка

Имаме ли право на допълнителен платен отпуск?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 август 2018

По 314 лева харчи българинът за почивка По-икономични от нас са латвийците и румънците

Двама души са арестувани във връзка със стрелбата по сградата на американското посолство в Анкара

Строят 7 детски площадки в „Младост“ Съоръженията струват 280 000 лева

Хиляди учители не достигат в страната Увеличението на заплатите цели справяне с кадровия дефицит

Евакуираха село в гръцкия полуостров Пелопонес заради горски пожар

Голяма част от София без топла вода за 10 дни Правят профилактика и ремонти на топлопреносната мрежа

За заетост са предвидени 60% от средствата по ОП Развитие на човешките ресурси

Близо 60% от средствата по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОП РЧР) 2014-2020 са предвидени за заетост, а 31% за борба с бедността и насърчаване на социалното включване. Това съобщиха от Министерство на труда и социалната политика. Новият програмен период на оперативната програма, който официално стартира в Пловдив, предвижда повече средства за тези приоритетни направления. С предвидените 2136 млн.лв., ОП РЧР 2014-2020 г. ще допринесе за изпълнението и на целите на стратегията на ЕС „Европа 2020”.

Спрямо миналия програмен период, помощта за заетост се увеличава с 315 млн., а средствата за борба с бедността и насърчаване на социалното включване – с 276 млн.лв. Информационното събитие в новотел „Пловдив“ се организира от Министерство на труда и социалната политика (Управляващ орган на ОП РЧР) в съответствие с изискванията за информация и комуникация на Регламент 1303/2013 г. на Европейския парламент и Съвета. ОП РЧР е първата оперативна програма за България, одобрена от Европейската комисия на 28 ноември 2014 г. Събитието откриха вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика в НС Хасан Адемов и Золтан Казачай, заместник-главен директор на ГД „Заетост, социални въпроси и приобщаване” в ЕК.

Осигуряването на повече и по-качествени работни места и подкрепата за активно социално включване на всички лица в неравностойно положение са основни акценти в новата ОПРЧР 2014-2020 г. Те бяха представени от заместник-министър Зорница Русинова, а за позицията на ЕК по ключовите въпроси за пазара на труда и социалните политики разказаха повече Петер Стуб Йоргенсен и Андриана Сукова–Тошева, директори „Социална пазарна икономика на държавите-членки на ЕС“ в ГД „Заетост“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.