Батков: Продадох на Домусчиев акциите си във фирмата за тв правата срещу половин милион

Босът на „Левски” Тодор Батков е продал на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев 50-те процента от акциите си във фирма „Футбол Про Медия”, съобщи "Блиц".

„Всъщност сделката беше осъществена още в края на ноември, но никой не й даде гласност. Днес имахме среща за телевизионните права, на която съобщихме за промяната. Явно оттам е изтекла информацията", заяви адвокатът.

"Осъществих сделката с Кирил Домусчиев в името на „Левски”. Продадох акциите си срещу 500 000 лева. Времената са тежки, нашият клуб не е в онова цветущо състояние, за което многобройните ни привърженици мечтаят. И трябва по някакъв начин да закърпваме положението.

Процентите, които аз притежавах, първоначално бяха 45. Толкова имаше и Домусчиев, а останалите 10 процента се държаха от бившите собственици на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов. Впоследствие, когато представителите на фирма „Титан” се оттеглиха, ние с Домусчиев придобихме по 50%. Сега вече той едноличен собственик на „Футбол Про Медия", заяви Батков.

Днес в БФС се проведе среща между собствениците на клубове, Борислав Михайлов и фирмата „Футбол Про Медия“. Футболните босове в България приеха оферта, която ще вкара във футбола 30 млн. лева за период от 5 години, като парите са свързани с телевизионните права.

Офертата е била единодушно приета от клубовете, които са били представени от най-ръководните си фактори – Тодор Батков от "Левски", Александър Томов от ЦСКА, Николай Гигов от "Локо" (Сф), Кирил Домусчиев от "Лудогорец" и представители на другите клубове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт