Пътешествия с неочакван край

Дивото зове, а много често и убива. Желанието да се отдалечиш от цивилизацията, да оставиш зад гърба си стреса и напрежението е накарало много хора да се отправят на пътешествие сред природата. Тя може да изглежда като земен рай, който в зависимост от предпочитанията, може да донесе както спокойствие, така и приключение. И съвсем не е задължително това приключение да има щастлив край. Дали защото в гората се разхожда убиец с брадва, наблизо прелита НЛО, или си имал неблагоразумието да посетиш парк, в който често изчезват хора. Ето някои истории за пътешествия сред природата, чийто завършек е мистериозен, зловещ и каращ авантюристите да преосмислят решението си да се порадват на зеленината.

Историята

се повтаря

През 1988 г. 49-годишният Кийт Рейнхард, водещ спортна рубрика в чикагски вестник, решил да си почине и се преместил в Колорадо. Журналистът бил впечатлен от историята за Том Янг, който изчезнал при мистериозни обстоятелства предната година. На 7 септември 1987 г. Янг затворил книжарницата си, излязъл на разходка с кучето си и повече не се върнал.

Рейнхард решил да отвори антикварен магазин на мястото на книжарницата на Янг и да напише книга за изчезването му. По иронията на съдбата скоро и той изчезнал.

Това се случило малко след като открили останките на Янг и кучето му. Полицаите решили, че Том първо е застрелял домашния си любимец, а после се самоубил. Разследващите обаче така и не разбрали какво се случило с Рейнхард, който решил да изкачи планинския връх и... изчезнал.

Доказателства за

НЛО по кожата

Много хора твърдят, че са виждали НЛО, но малцина могат да докажат твърденията си. Роденият в Полша Стивън може. На 20 май 1967 г. 51-годишният поляк посетил парк в Канада. Там видял два големи сребристи обекта да кръжат над него. Единият бързо си заминал, но вторият се приземил на скала близо до Стивън. Летящата чиния била с диаметър повече от 9 м. Когато мъжът се приближил, се отворила врата, а отвътре се чули гласове.

Стивън докоснал странния обект и ризата му се подпалила. Докато се опитвал да загаси огъня, гостите се издигнали в небето и изчезнали.

Срещата оставила такива белези по тялото на Стивън, че лекарите не намерили обяснение за тях.

Паркът, където

често изчезват хора

The Great Smoky Mountains National Park е най-посещаваният парк в Америка. Ето защо не е чудно, че в историята му не липсват и неразрешени случаи на мистериозно изчезнали посетители, решили да се порадват на природата.

През 1969 г. там изчезва 6-годишният Денис. Няколко години по-късно в парка е намерен скелет на момче, но докато полицията се заеме със случая, той изчезва.

През 1976 г. изчезва и 16-годишно момиче. А през 1981-ва 58-годишната Телма отива в парка и повече не се връща у дома. По-близо във времето е изчезването на 24-годишният Дерек - отправил се да разглежда страната, стигнал до парка и... никой повече не го видял.

Последната

снимка

На 19 юли 1991 г. 12- годишният Джарет от Калифорния отишъл на излет в планината с останалите момчета от скаутския лагер, който посещавал. Момчето обаче така и не се завърнало у дома.

Обяснението с изчезването му щеше да бъде много просто. Детето най-вероятно се е изгубило в гората. Но имало и едно "но".

Разследващите намерили необичайна следа от Джарет - неговия фотоапарат. Оказало се, че наред със снимките на пейзажи, които момчето направило по време на похода, в него имало и селфи. На снимката Джарет изглеждал уплашен.

Кадърът бил направен след изчезването на тийнейджъра и досега си остава последната следа, оставена от него.

Джарет така и не бил открит, а родителите му и до днес не знаят какво точно се е случило със сина им в планината.

Непознатият

с брадвата

През 1977 г. Тери и Авра, студентки от Йейл, решили да прекарат лятото, като обиколят страната на колела. На 22 юли те спрели в един парк в Орегон, където да прекарат нощта. Много скоро обаче били събудени от камион, който се бутнал в палатката им.

В началото момичетата си помислили, че е инцидент, но скоро разбрали, че това съвсем не е така. От камиона слязъл мъж с каубойска шапка и брадва и ги нападнал. След като ги ранил, той се върнал в камиона си и избягал.

И Тери, и Авра пострадали сериозно, но оживели. Едната от тях успяла да спре тийнейджъри, които минавали наблизо. Те се притекли на помощ на студентките и ги спасили.

Полицията имала заподозрян - Дик - мъж с криминално минало и редица нарушения на закона. Дик бил подложен на тест с полиграф, който показал, че мъжът лъже, но доказателствата не били достатъчни, за да може полицията категорично да заяви, че той бил човекът с брадвата. Така случаят останал нерешен.

На лов и после... смърт

През XVIII век Джеймс Херод се нарежда сред най-известните заселници в Америка. Той живеел със съпругата си и дъщеря си в Кентъки и често се отправял на различни пътешествия. Последното завършило със смърт.

Един ден той решил да отиде на лов с двама свои приятели и не само че не се върнал с убито животно, ами въобще не се върнал.

Има няколко версии за изчезването му. Според една той инсценирал всичко и отишъл да живее в друга част на страната. Според друга някой от любовниците на жена му решил да я улесни и да премахне мъжа .

Има и трета версия, според която той е бил убит от един от своите придружители, защото истинската цел на пътешествието не бил ловът, а намирането на сребърна мина. Истината си останала загадка.

Снежен ангел край пътя

На 5 декември 1998 г. 8-годишният Дерик отишъл в гората с баща си и дядо си, за да отсекат елха за Коледа. Времето внезапно се влошило, момчето се отдалечило от двамата и изчезнало. Издирването му продължило няколко дни, но Дерик така и не бил намерен.

Основната версия по случая била, че момчето е замръзнало до смърт. Имало и такива обаче, които смятали, че детето е било отвлечено. Основание за заключенията им давали следите, които водели до пътя, и фигурката на малък снежен ангел, направена близо до магистралата.

Появил се и свидетел, който разказвал как видял мъж да се бори с малко момче, но докато се притече на помощ, двамата изчезнали. Тялото на детето така и не било намерено, а случаят с изчезването му си останал загадка.

 

Да те защитава самият Фройд

Филип Халсман е един от най-известните фотографи през 40-те години на миналия век. На 10 септември 1928 г. 22-годишният тогава Филип заминал на пътешествие с баща си в Австрия.

По време на преход в планината бащата паднал и пострадал тежко. Синът отишъл да потърси помощ. Когато се върнал, намерил баща си мъртъв, а портфейлът му лежал празен до него. До тялото му имало камък с кървави следи. Това накарало полицията да заключи, че смъртта на Халсман не е инцидент, а убийство. Обвинен бил синът.

Сред неговите защитници се наредили и Айнщайн, и Фройд. Докато полицията се опитвала да обясни убийството с Едиповия комплекс на Фройд, самият той защитавал предполагаемия убиец. В крайна сметка синът не бил оправдан, само получил по-лека присъда, а истината за случилото се в планината си останала мистерия.

Престъпление от омразаПрестъпление от омраза

На 19 май 1996 г. младата лесбийска двойка Джулиан и Лаура решили да заминат за няколко дни в планината. Момичетата планирали да попътуват и дори взели кучето със себе си.

Две седмици по-късно, когато никой от семействата на двете нямал вест от тях, близките им се свързали с полицията и започнало издирване. Не след дълго открили телата на двете жени, които били убити по особено жесток начин.

Появило се и кучето, което обикаляло местността. Заради хомосексуалната ориентация на жертвите полицията предположила, че става въпрос за престъпление от омраза.

Разследващите успели да свържат имената на двама заподозрени с бруталното двойно убийство, но липсата на достатъчно доказателства оставила случая неразрешен.

За обяд на

прасетата

Дейвид и Браян били двама приятели от Детройт, които решили да отидат до Мичиган за уикенд в планината. Пътуването им започнало през ноември 1985 г. Двамата поели към своята дестинация и повече не били видени отново. Изчезването им си останало мистерия до 2003 г. , когато се появил свидетел, готов да разкрие истината за случилото се.

Барбара се свързала с полицията и разказала, че видяла двамата приятели да отиват да изпият по едно в местния бар. Там, неясно как, те успели да разгневят братята Дувал, които настояли да решат спора навън. Изкарали Дейвид и Браян пред бара, пребили ги до смърт , а след това нарязали телата им и нахранили с тях прасетата, които отглеждали у дома си.

Оказало се, че имало и други свидетели на ужасяващата история, но тъй като братята Дувал били известни с това, че лесно си изпускали нервите, и не било препоръчително да бъдат ядосвани, никой не посмял да се обади в полицията. Явно имало и защо да се страхуват.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл