"Газпром" отново обвини България за провала на "Южен поток"

„Газпром” отново обвини България за провала на „Южен поток”. В интервю за радио "Комерсант" говорителят на компанията заяви, че 63 милиарда кубични метра газ годишно, предвидени за "Южен поток", ще текат през Турция.

Това не било прищявка на „Газпром”, а по вина на България. Причината - до последния момент компанията не е получила разрешение от страната ни за строежа.

„Газпром” отрече, че нарушава договорите с европейските си клиенти с плановете да прехвърли пренасяния през Украйна газ по бъдещия газопровод в Турция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Иван Христов

    Пешо много си зле и за това триеш всички коментари.

  • Людмил Трифонов

    Познатото го знаем, че е много лошо. Непознатото го крият в тунела под Шипка, за да не се изплаши народа. Строго програмен кабинет с точно описани политики с ГЕРБ, ДПС, БСП и Възраждане с премиер К. Нинова ? Ще знаем колко е голямо злото. Другият полтически вариант е възможно по-малко смъртоносен, след като някой ясновидец ни разкаже най-после за какво става дума и защо го крият на тъмно в тунела. Програмният изглежда невъзможен, но е по-добър от команда бодряци, които разбират от актуалната политика колкото прасе от седефени копчета, разчитат - че ЩЕ ИМ КАЗВАТ и с усмивка мило ни убеждават с благи лакърдии, че морето наистина им е само до колене. И над законите показно ще върлуват прогресивно и модерно из тази територия - без обяснения за "демоса". За трети път от същата бутафорна поредица с надеждата, че този народ все пак ще сдаде багажа.

Още от Новини