Бразилецът Роналдо ще черпи с бира феновете си

"Ще тренирам здраво и ако треньорът има нужда от мен, може и да играя", с тези думи преди 3 дни 38-годишният бразилец Роналдо афишира възможността отново да сложи футболните обувки. И да облече екипа на клуб, в който стана съсобственик заедно със свои сънародници бизнесмени - американския "Форт Лодърдейл Страйкърс".

Естествено, че ако Феномена се завърне на терена, цял свят ще го гледа и ще забележи (почти) неизвестния втородивизионен тим от Флорида. Това набързо ще се превърне в най-популярния щатски отбор ако не в цяла Южна Америка, то поне в най-голямата държава на континента - Бразилия. С Роналдо добрата реклама е в кърпа вързана и то не само в родината му. С оглед на хипотетичното (засега) негово включване в отбора, от архивите бързо бяха изровени историите с гастроли във "Форт Лодърдейл Страйкърс" на други велики футболисти от миналото - ирландския магьосник Джордж Бест, английския вратар Гордън Бенкс и германския голаджия Герд Мюлер. Тези имена са като печалба от тотото и шанс за успешен маркетинг на възродения клуб. Златната кокошка обаче определено ще бъде Роналдо - като собственик, шеф или играч. Предстои обаче тепърва да се строи стадион и да се сглобява силен отбор. Но на бразилеца и неговия партньор Рикардо Геромел не им липсват идеи. Като тази на феновете по трибуните да бъде сервирана бира с дронове (малки летателни машини.

Ако проектът на Роналдо бъде успешен и "Форт Лодърдейл Страйкърс" влезе в елитната Мейджър лига, вероятно там ще се срещне с отбора на Дейвид Бекъм. Английската звезда планира да финансира собствен клуб от Маями. Тогава ще има съседско дерби на Флорида между Роналдо и Бекъм, защото разстоянието между Маями и Форт Лодърдейл е само 30 км.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят