Събират дарения за курбан срещу катастрофи

Акция за събиране на дарения за курбан срещу катастрофи в смолянското село Широка лъка започна вчера. В читалището и магазините са поставени кутии за събиране на парите. "Разлепили сме обяви из селото за кампанията. Средствата можехме да съберем и само от няколко души, но искаме всеки, който има желание да стане съпричастен и с 1-2 лв.", каза кметът на Широка лъка Васил Седянков.

Местните хора са потресени от двете жестоки катастрофи, които станаха по пътя от Смолян към Девин в района на Широка лъка по празниците. Преди Коледа трима 18-годишни ученици от Девин загинаха на място след катастрофа с Рено Меган. Компанията от 4 приятели се качили в автомобила да се разходят до Широка лъка. На площада в селото обърнали и тръгнали да се прибират към Девин, когато колата излита в коритото на река Широколъшка. На място загинаха три от момчетата.
На 31 декември последва втора жестока катастрофа, при която "Инфинити" с 5 души падна в същата река. 29-годишен мъж от Банкя загина на място. Според полицията и двете катастрофи са станали заради несъобразена скорост. На 25 януари селото ще раздаде курбана, а с молебен ще се молят за здраве на всички пътуващи по пътя Смолян - Девин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони