Разпитват по списък клиенти на Лудия

Проверяват се поне 3 версии за показния разстрел на бившия боксьор Димитър Стоянов, заявиха полицаи пред „Труд".

Основната - саморазправа от страна на длъжник, комуто убитият приживе дал пари назаем с голяма лихва. В процеса на проверката й вчера започнаха разпити на приятели и познати на Митко, когото те наричат Лудия заради смелостта му в бойните изкуства.

По списък ще разпитват и клиенти на заложната му къща в пловдивския квартал „Тракия", макар че по неофициални данни тя има само 12 хиляди годишна печалба.
Въпреки скромните легални доходи Димитър Стоянов наскоро си купил нов черен джип „Ланд Роувър" и водел луксозен живот в семейното си жилище под покрива на парк хотел „Пловдив", отбелязаха полицаи. Те ще проверяват и хипотезата за люта свада между Митко Лудия и негови познати от ъндърграунда. Говори се, че преди години той се занимавал със сводничество и други видове нелегален бизнес.

Криминалистите нямало да подминат и версията „изневяра",макар да се твърди, че Димитър Стоянов - Лудия бил образцов съпруг и баща. Той е женен за топманекенката Росица Черногорова, двамата имат две деца.

„В последните години той водеше много спокоен живот, без да се опитва да изпъкне над останалите, въпреки че очевидно разполагаше с доста средства. Не помним да е създавал проблеми на публични места, да е демонстрирал агресия, да е влизал в конфликти. Удоволствията му бяха в спорта, в семейството и на футболните мачове на „Ботев - Пловдив", пише сайтът „Под тепето", цитирайки близки приятели на убития.
Вдовицата настоя публично вчера тялото на съпруга й да бъде кремирано. Той самият пожелал това приживе.

Погребението е определено за днес от 11 часа в Драгановите гробища в Пловдив. Те се намират в квартал "Кючук Париж", където живеят майката и бащата на загиналия, който иначе е роден в Перущица. Близките му пожелали опелото да бъде в гробищния храм "Свети Арахангел Михаил", след което ковчегът да бъде закаран в софийския крематориум. В Пловдив все още няма съобръжение за изгаряне на тленни останки.
Вдовицата Черногорова смятала да задържи урната с праха в дома си, при двете сирачета - шестгодишния Наско и четигодишния Даяна.

Още в петък преди обяд тялото на Димитър Стоянов бе освободено от моргата в Пловдив.

Окръжната прокуратура обаче не разреши изгарянето на трупа с мотива, че в хода на разследването може да се наложи есхумация - изваждане от гроба с цел допълнителен оглед.

Акцент: Приживе убитият майстор на бойните изкуства пожелал след смъртта си да бъде кремиран. Прокуратурата не разреши.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право