Президентът на Уругвай качи пътник на автостоп

Президентът на Уругвай Хосе Мухика качи пътник на автостоп, предаде АФП. Късметлията бил обикновен работник на име Хералдо Акоста, който се прибирал у дома след работа. Акоста бил изпуснал автобуса и тръгнал по шосето с вдигнат палец.

Подминали го над 30 автомобила, когато изведнъж спрели цели два. Вторият бил син „Фолксваген” костенурка, чийто водач Акоста моментално познал. Това бил президентът на страната Мухика, който пътувал заедно със съпругата си - сенатор Лусия Тополански, и кучето им. В първия автомобил била президентската охрана.

79-годишният Мухика слязъл от колата и предложил на Акоста да се качи при охраната, за да му е по-широко, и смаяният работник се възползвал от поканата. Акоста бил откаран до място, откъдето му било удобно да вземе транспорт до дома си.

„Пътуването бе кратко, а те бяха много любезни. Не всеки ден се случва да те качи на автостоп президент!", разкава Акоста, който на слизане се снимал за спомен с Първото семейство. „Ще сложа снимката в рамка, за да остане за поколенията”.

Легендарното синьо возило на Мухика е на 40 години, но уругвайският президент, известен със скромния си начин на живот, го кара и до днес. Неотдавна саудитски петролен магнат му предложи 1 млн. долара за колата, но Мухика отклони офертата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят