Паяк "репатрира" трон на Дядо Коледа

Апаши демонтирали и отмъкнали светещия трон на Дядо Коледа от площад "Тройката" в Бургас. За това съобщиха от общината. Тронът бил разположен в коледна къщичка, но общински служители го открили преместен на друго място- „паркиран“ пред сградата на съда, която се намира също на площада.

Вероятно няма да стане ясно, кой и кога е решил да смени местоположението му. Крадците са го изключили от щепсела и вероятно са го пренесли на ръце. Той тежи над 20 килограма. Светещият трон е от алуминиеви профили, обримчен с гирлянди и лампички. Не е ясно дали намеренията са били да се предадена в пункт за отпадъци, или да служи за обзавеждане, коментираха от кметството. Очевидно нещо е уплашило крадците и те се отказали от намеренията си още неизминали двайсетина метра.

За да се съхрани трона, след като бил открит, се е наложило вчера общинският паяк да го "репатрира" от съда до наказателния паркинг, за да бъде под охрана.

До края на януари ще бъде изключена и демонтирана градската коледна украса, включително и коледната къщичка и те ще бъдат съхранени в склад.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони