Кулишевата банда палила коли и къщи на съседи (Обзор)

Бандата, ръководена от Мила Георгиева, доведена дъщеря на бившия шеф на Агенция „Митници" Христо Кулишев, е поръчвала палежи на коли и къщи срещу 2000 лв. Толкова били платени на подпалвач, вербуван от сина на Мила - Мартин Георгиев, за да подпали кола и къща на два съседи.

Това се разбра от показанията на Анонимен свидетел № 119, цитирани в спецсъда, където прокуратурата поиска постоянен арест за Мила и сочените за участници в бандата й. Според свидетеля Мартин заръчал палеж на автомобила, защото съседът паркирал на неговото място. Поръчката за къщата дошла, защото Мартин се надявал, че след пожара комшията ще му продаде имота си.

Според прокуратурата Мила била тартор на банда за убийства палежи и наркотрафик, а участници в нея - доведеният й брат Максим Кулишев, бившият й съпруг Михаил Георгиев, биологичният й брат Ангел Ангелов и племенника му Мирослав Стоянов и Георги Божилов-Жоро Тениса. Издирва се синът на Мила и Михаил - Мартин, който според обвинението също бил тартор.

В съдебната зала прокурорът цитира разпита на свидетеля Александър Шаламанов, който заявил, че бандата държи склад за контрабандни цигари и марихуана в село Горна Малина. Петър Колев пък допълнил, че Мила се занимавала с ДДС измами и трафик на кокаин през Гърция. А анонимният №119 добавил, че бившият мъж на тарторката карал наркотици в камион с тайник. Веднъж донесъл на сина си два автомата, които захвърлили в строеж в кв. „Бояна".

През март 2013 г. спецполицаи откриха „Калашников" с пълнител и заглушител в недостроена къща на ул. „Владимир Димитров-Майстора", където е домът на Мила и Мартин.

Прокурорът заяви и, че у Кулишев е открита марихуана. „Имам глаукома. Лекарят ме посъветва да я лекувам с марихуана", заяви Кулишев пред съда.

Адвокатите заявиха, че склад в Горна Малина въобще не е открит. И че връзката между задържаните е само роднинска.

В крайна сметка магистратите постановиха постоянно задържане на всички, освен Ангел Ангелов, който ще бъде под домашен арест

Мравката се

оплакал

от стрелба

след 3 месеца

Тихомир Дочев-Мравката разкрил пред разследващите, че подозира Мила Георгиева в стрелба по него. Поръчала го, защото „имала проблем" с него.

По джипа на Мравката бе открита стрелба през април м.г. Той сигнализирал за това три месеца по-късно. Но свидетелят Александър Шаламанов потвърдил думите му. Казал, че е чул синът на Мила - Мартин, да казва, че трябва да „оправят" Мравката.

Разпитан е бил и Георги Семерджиев-Жоро Шопа, който бе прострелян м.г. Той очевидно не е уличил Кулишевата банда, тъй като прокурорът не цитира и дума от разпита му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право