Президент качва стопаджия

Млад уругваец преживял невероятно пътуване миналата седмица. На стоп в стария си раздрънкан фолксваген го качил самият президент на републиката Хосе Мухика.
“Представете си, стоя на пътя от Кончинчила за Хуан Лаказ и 25 или 30 автомобила ме подминаха, а бързах за дома, описа случката във фейсбук късметлията Герхалд Акоста. - Бях се отчаял, когато до мен спря стар син фолксваген и шофьорът ме покани: “Искате ли да се повозите с нас?” Вгледах се отблизо и разпознах господин президента и съпругата му! Колата бе следвана от охрана, а и номерата бяха на държавен автомобил, но кой да ти предполага?”

Президентът отивал към резиденцията си в Анхорена. Стопаджията му обяснил, че много бърза за дома и лидерът на държавата го докарал по предназначение.
Михука е известен като “най-бедния” президент в света. Той се отказа от президентската си заплата от 11 хил. долара. 20 процента от нея бившият партизанин дава за своята политическа партия, а останалата част - за бедните. Мухика кара фолксваген “бръмбар” от 1987 г., за който преди време получи оферта от 1 милион долара. Естествено я отхвърли. Живее с жена си в семейна ферма. “Президентът не е крал, а слуга на народа си”, казва държавникът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица