10 неща, които не знаете за Кристиано Роналдо

Наскоро Роналдо получи поредното си признае - за трети път си тръгна със „Златната топка" от церемонията на ФИФА. Преди да е навършил 30 години постигна абсолютно всичко, счупи дузина рекорди. Плановете му обаче, са да остане във футбола още дълго време. Да прибави нови трофеи, до превземе нови непознати за друг футболист територии. Все пак има по-малко познати или почти неизвестни неща за Роналдо.

 

1. Мнозина смятат, че Роналдо е фамилията на Кристиано, което всъщност въобще не е така заради спецификата на португалската именна система. Всъщност втората част от името на днешната суперзвезда е взаимствано не от някой друг, а от самия Роналд Рейгън, президентът на САЩ, в чиято епоха се ражда Кристиано. Причината - бащата на футболиста е голям фен на актьорските способности на Рейган. Всъщност на португалски Роналдо се произнася като Руналд с широко отворено „а" в средата.

2. Семейството е изключително важно за Кристиано, който израства на остров Мадейра. Той е четвъртото дете във фамилията, преди него на бял свят са се появили две момичета и брат му Уго, който също се е пробвал като футболист. Световната звезда е изключително привързан към роднините си и досега винаги член на семейството е наблизо. Получил е много топлина и обич в детството си.

3. Числото 7 притежава загадъчна харизма в кариерата на Роналдо. Всъщност го придобива случайно. При пристигането си в „Манчестър Юнайтед" Сър Алекс ги привиква и го пита за желания от него номер. Младежът иска 28, но мъдрият шотландец отсича, че ще му даде 7. С този номер са се подвизавали при „червените дяволи" четири велики фигури - Бест, Брайън Робсън, Кантона и Бекъм. Познайте кой става петия?

4. Роналдо ненавижда алкохола и този порок му е напълно непознат. Причината е неприятна - баща му умира от увреден черен дроб заради дългогодишната връзка с чашката. Злощастното събитие настъпва точно в момент, когато кариерата на Роналдо полита нагоре. Баща му Динис Авиеро е градинар по професия и се отива от света само на 52 години. Това е причината Роналдо да реагира много остро, когато папараците уж го уличават в запои.

5. Католик до мозъка на костите, което е нещо нормално за държава със силни клерикални традиции като Португалия. По интересното обаче е, че именно религията е в основата на любопитния факт, че Кристиано Роналдо няма нито една татуировка върху тялото си. Ако някой се пита каква е причината Роналдо да не е част от общата мода, то това са само религиозни съобръжения.

6. Има син - Кристиано Роналдо Жуниор и това само по себе си е една уникална история. Детето се роди през лятото на 2010 година, но името на майката и въобще коя е тя, е пълна енигма. Роналдо Жуниор вече се превърна в медийна звезда, наскоро нахлу с костюм на Супермен и прекъсна интервю на баща си по португалската телевизия. Иначе най-близко до истината е версията, че детето е родено от сурогатна майка. Със сигурност обаче не е манекенка.

7. Общо взето завоеванията му сред другия пол са стандартни, предимно модели. По време на престоя си на Острова има две такива връзки, с Джема Аткинсън и не толкова популярната Алисън Гудуин. След това обаче нещата преминават в друго измерение, след като започва връзка със сибирската богиня Ирина Шайк. Около нейното неприсъствие на церемонията по връчването на „Златната топка" обаче се разбра, че Роналдо отново е сингъл.

8. Кристиано Роналдо вече е считан за най-великия португалец от времето на Фернандо Магелан насам. Бе удостоен с най-високата награда на републиката, а наскоро получи признанието за най-велик футболист на всички времена. Изпревари легендата Еузебио. Всичко това е в реда на нещата, защото Кристиано е сред най-популярните лица на планетата. Преди три години бе поставен на пето място сред най-известните хора на земята.

9. Противно на създаденото първо впечатление, запознатите знаят,че зад леко високомерната фасада се крие човек с голямо сърце. Кристиано дарява пари и участва в многобройни благотворителни начинания. Но какъв е той пролича в една случка по време на мач. Негов шут уцели зрител в главата и му разкървави носа. След двубоя Роналдо влезе в публиката, прегърна и разцелува пострадалия и му подари фланелката си.

10. Два от извънфутболните му рекорди са особено любопитни. Достигна невероятното постижение от 75 милиона долара годишни приходи, което е непостижима кота за който и да е друг футболист. Кристиано има 30 милиона последователи в социалната мрежа. За сравнение Лионел Меси няма нито един, естествено защото е без профил там. Въпрос на приоритети, космополитният Роналдо държи да заеме овакантеното от Бекъм място.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят