В Турция гледат за трансфер двама от "Левски"

„Левски“ заминава днес за лагер в Турция, където двама „сини“ футболисти ще бъдат наблюдавани с цел трансфер. Клубът е готов да се раздели с Аймен Белаид и Луис Педро, но не на всяка цена. От „Герена“ не желаят да късат договорите на играчите, които лоялно не напуснаха заради дължими две заплати.

В курортната област около Анталия се събират десетки отбори от цяла Европа. Някои от тях имат интерес към двамата легионери. И ако се стигне до предложение, което удовлетворява Белаид и Педро, ще има сделка. Предвижда се чуждестранните клубове да гледат алжиреца и холандеца и по време на тренировки, и на контроли. „Левски“ ще иска дребни трансферни суми за дуета. При раздяла с легионерите ще се отвори пролука в месечния бюджет за заплати (240 000 лв.) за вземане на нападател и крило.

В името на пестенето на пари „Левски“ ще тръгне с автобус към Истанбул днес, а оттам със самолет към Анталия. По традиция отдавна „сините“ се придвижват по въздуха до най-големия град в Турция. Сега обаче пари няма. А „ЕКО България“ подписа договор с „Левски“, по който може да се ползват безплатно горива. И така дестинацията до Истанбул излиза почти без пари за клуба.

Третият вратар Александър Любенов отпадна от състава за лагера в Анталия. Той отива под наем във втородивизионния „Локомотив“ (Горна Оряховица). В групата влезе юношата Николай Кръстев, смятан за голям талант, макар да е само на 17 години.

„Левски“ почва контролите на 21 януари срещу „Ворскла“ (Украйна). На 24-ти иде мач с азерския „Карабах“, а на 28-и - с молдовския „Милсами“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ