Петев действа в три държави

 

Националният селекционер Ивайло Петев ще работи около три седмици в Турция, но „покрива“ и Португалия, и Италия.

Треньорът замина вчера, като ще бъде базиран основно в Анталия. Няколко български отбора ще бъдат на зимни лагери там. Петев ще наблюдава и тренировки, и контролни мачове.

Доста от националите няма да се прибират в София преди проверката с Румъния на 7 февруари, която също ще е в Анталия. Те ще се присъединят към отбора директно от клубовете си, които са в Турция по същото време. Очаква се Петев да се завърне в родината след контролата на националите.

Селекционерът вече бе на визита в чужбина. Той ходи в Италия и се видя с Ивайло Чочев от „Палермо“. Петев наблюдава мачове на Андрей Гълъбинов („Ливорно“) и Антонио Вутов („Удинезе“). Ако 18-годишният юноша на „Левски“ заиграе в първия тим на „зебрите“, нищо чудно да получи повиквателна и за националния.

А Алекси Желязков, помощник на Петев, е на визита в Португалия. Специалистът има мисията да наблюдава Симеон Славчев от „Спортинг“ (Лисабон), ще има и разговор с полузащитника. Роко Перота, друг асистент, е в Италия (виж текста долу).

Петев вече предприе акция за подмладяване на националния тим. Затова особено ще е вниманието към футболисти до 22-23 години. Селекционерът специално ще наблюдава мачове на юношеските и младежките национали, за да подбере лично най-добрите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ