Мила Георгиева и още четирима от групата й за мокри поръчки остават в ареста

Почти пет часа Специализираният наказателен съд решаваше остават ли в ареста шестима от членовете на разбитата в сряда в столицата група за поръчкови убийства, палежи и търговия с дрога и незаконни цигари, съобщи bTV.

В крайна сметка магистратите постановиха постоянно задържане на всички, освен Ангел Ангелов, който ще бъде под домашен арест. Бяха разпитани общо 16 свидетели, от които двама - със скрита самоличност.

Прокуратурата настояваше шестима, от общо осем първоначално арестувани, да бъдат задържани за постоянно. На двама мерките за неотклонение по-рано бяха заменени с по-леки.

Днес съдът мотивира решението си за постоянен арест с риска обвиняемите да извършат ново престъпление. Като лидери на престъпната група бяха посочени Мила и Мартин Георгиеви, майка и син. Мила Георгиева е дъщеря на бившия началник на митниците Христо Кулишев.

В залата да чуят решението на съда бяха тя, Михаил Георгиев, Георги Божилов, Ангел Ангелов, Мирослав Стоянов и братът на Георгиева Максим Кулишев.

В дома на Кулишев са открити 168 грама марихуана, които той твърди, че е използвал за лечебни цели. В крайна сметка съдът реши, че състоянието му позволява да остане в ареста.

Защитата твърдеше категорично, че обвинението се крепи единствено на свидетелски показания и няма никакви доказателства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право