Московски: Дянков е виновен недовършената реформа в БДЖ, той ме излъга

Вина за недовършената реформа в БДЖ има бившият финансов министър Симеон Дянков. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски пред Нова телевизия. „Симеон Дянков ме излъга“, отсече Московски.

Московски обясни, че по време на предишния кабинет на ГЕРБ той и Дянков две години работили със Световната банка по план за преструктуриране на железниците. Този план включвал съкращения, но и подобряване на състоянието.

„Тогава уговорката ми беше със Симеон Дянков като финансов министър, който може да подпише този договор със Световната банка, аз превантивно да направя реформи, които бяха заложени там – непопулярните реформи“, каза министърът. Тези реформи включвали съкращения, намаляване на съставите, включително и продаване на „Товарни превози“. Московски сподели, че тези действия не ги е вършил с особено голямо желание. „Ако някой си мисли, че е много хубаво, се лъже“, каза той.

„Договорът беше готов на бюрото на Симеон Дянков“, посочи той. Финансовият министър, обаче, до последно отказвал да го подпише, а накрая заявил, че така предвидените средства щели да му направят прекалено голям дефицит. „От всичко съгласувано с ЕК и Световната банка направихме само лошите неща“, поясни Московски.

„Това няма да го повторя повече. Ако някой иска само да реже, да съкращава, това е непродуктивно“, заяви той. Според него, такива мерки в краткосрочен план може да доведат до някакъв резултат, но не и в дългосрочен.

„Аз не бих си позволил да продължа да правя само непопулярни мерки“, категоричен беше министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес