Глобалният пакт за миграцията бе официално приет

Арестуваха 33-годишна ало измамница в Плевенско

Побойник счупил челюстта и избил два зъба на мъж в Свищов

Трима са в болница след катастрофа край Търново

Великобритания може да се откаже от Брекзит, без одобрение на другите страни членки на ЕС

Ловък крадец измъкна 365 лв. от портфейла на търновка Непознатият помолил жената да му развали пари

Технически проблем спря достъпа до част от услугите на Пътна полиция

Котел подпали гараж и постройка в Бяла черква Огнеборците спасили две сгради от пожара

АФИС: 43% от българите смятат, че корупцията в правосъдието е най-висока

„Булгаргаз“ внесе искане в КЕВР природният газ да поскъпне с 3 и половина процента от януари

Задържаха младеж, изнасилил и задушил 70-годишна жена в Павликенско Злодеят е в ареста за 72 часа, грози го затвор до 20 години

Бисери на световната класика ще звучат в коледния концерт на театъра в Търново

Идеите на Пол Ромър, които му донесоха Нобелова награда Изследванията му показват как знанието може да служи като двигател за дългосрочен икономически ръст

Късо съединение подпали къща и уби 64-годишен мъж във Видинско

Бездомник подпали с цигара изоставена постройка в село Радиево 

Майката на Дим Дуков: За смъртта му може да е виновно недоглеждане на лекарите

Три години след смъртта на Дим Дуков, най-близките му не са го забравили. Това твърди майка му Вера Дукова пред Нова ТВ. „Не мога да накарам хората да се заровят заради него. Единственият човек, който умира от мъка, това съм аз – майката“, заяви тя.

Според нея, за здравословните проблеми на сина й, които довели до смъртта му, е възможно да има някакво недоглеждане от страна на лекарите. При последното му постъпване в болницата тя вече знаела, че той е обречен.

След поредица от операции на Дим му бил изваден далакът. После лекарите открили, че той бил пълен със сраствания на червата. Затова бил толкова слаб, а не защото бил болен от СПИН, подчерта майка му.

Тя смята, че проблемите му тръгнали преди 10 години заради лекарска грешка и после имало отново „малко недоглеждане“. Въпреки това тя не вини лекарите, защото не смята, че винаги отговорността е тяхна.

Вера Дукова продължава да се вижда с Краси – партньора в живота на Дим. „Той е добро момче, много свястно, продължава да гледа хотелите“, каза тя за него. „Вчера даже ми беше на гости. Работи и чака да продаде хотелите“, допълни тя.

Майката на Дим Дуков си спомни и всички му начинания, в които се впускал през живота си: „Беше като яхнал мустанг и препускаше, бързаше да вземе от живота с пълна сила“.

Със сълзи на очи тя разказа и какви са били последните му думи. Всъщност това било в момент, в който той вече не можел да говори, защото бил с тръба в гърлото. В деня на прошката, когато тя се грижела усърдно за него, той направил жест с ръка. „Той ми даде прошка – с жест“, сподели Дукова.

На въпроса как минава времето й сега, тя отговори: „Отвратително. Без него ми е празно, имам дупка в сърцето“.

Бившата стюардеса сподели още, че често сънува сина си. Наскоро пък от високо паднала рамка с негова снимка. Според нея точно той по някакъв начин е бутнал снимката, както и няколко чинии. „Това беше някакъв знак. Дали ми се сърди, дали иска да ми каже, че още е тук, не знам“, каза тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.