Кола падна в дере на Детелината на смъртта в Кърджали

Движеща с висока скорост лека кола напусна пътното платно на входа на Кърджали до така наречената детелина на смъртта и падна в дерето до жилищен блок съобщиха за 24rodopi.com живеещи в района.

„Колата се движела с бясна скорост. Излязла е от платното и се ударила в табелата за Татул и паднала в дерето“, поясниха местните жители. Тежко пострадала е една жена. С по-леки наранявания е момче, казаха още живеещите в блока.

„Колата се движела с несъобразена скорост, попаднала е в хлъзгав участък, водачът натиснал спирачки и последвал удар в знака. После се преобърнала надолу. Състоянието на жената беше много тежко", разказаха свидетели на пътния инцидент.

В района на „Детелината на смъртта“ през годините загинаха 9 души. Катастрофираха предимно товарни автомобили, спускащите се склона. За да избегне удар в блока, преди години камион натоварен с чугунени радиатори зави към пазара и по чудо не прегази хора.

„Детелината на смъртта“ бе затворена за тежкотоварни камиони, след като на 5 септември 2010 година изскочила от пътя цистерна с гориво се блъсна в жилищния блок. На място загина шофьорът на товарния автомобил. Тогава компанията „Кока-Кола“ дари 1 000 DM на Общината в Кърджали за ремонт на разрушената източна стена. Със средствата бе измазана стената, на която преди инцидента имаше 10-метрова реклама на прочутата безалкохолна напитка.

След щателен анализ се оказа, че по стръмния наклон към Кърджали аварират предимно камиони „Шкода“, чиито спирачки не издържат на натоварването.

„Детелината на смъртта“ бе преустроена, като бяха поставени мантинели и насипани купчини пясък, за да поемат евентуален удар с тежкотоварна кола.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини