Борисов: Защо да не сложим една жена за президент

Сега като ви слушам и като ви гледам с интерес към президентските избори, си мисля, защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Имаме достатъчно фигури, които можем да обсъждаме.

Това заяви днес премиерът Бойко Борисов в приветствието си до участниците в Общото събрание на "Жени-ГЕРБ" в НДК, съобщи БГНЕС.

Благодаря на тези партии, които с нас участват в управлението, защото само това, което направихме досега си струваше, увери Борисов. Той като пример посочи връщането на средствата от еврофондовете, получаването на парите на граждани от Корпоративна търговска банка.

Влизам в ролята и на другите партии, трудно е, но всички сме си дали сметка,че това е добрият вариант, не е идеалният, но е за добро за страната, посочи премиерът. Сега управленската програма сме я раздали на другите партии и до сряда е добре да стане, поели сме я като ангажимент, напомни той.

Цяла Европа застана зад България, бяха пуснати всички еврофондове и няма да загубим никакви пари. Събориха банки и разплащаме милиарди за чуждите вересии”, добави премиерът. Това каза Бойко Борисо. „В ГЕРБ сме направили много, стотици църкви, манастири, които с наша подкрепа са във вид, в който хората, когато отидат по празници да се чувстват по-силни, по-уверени и това се отчита и от нашата църква. Разбира се, това винаги е недостатъчно и трябва да се продължи в същия дух", посочи Борисов.

„В ГЕРБ на постовете, на които имаме жени просто нямаме по-добър мъж за тях”, подчерта Борисов. „Слушах Йорданка Фандъкова с каква болка говори за вчерашния протест. Това са провалени партии и те самите знаят, че нищо не могат да направят, но трябва да ги разбираме. Когато взехме София всичко беше приватизирано. София нямаше нито план, нито канализация. Сега е останала малка част, която трябва да донаправим. Тези, които организират протести, са в историята. Те виждат колко не могат”, заяви той. Министър–председателят пожела на всички да бъдат добри и да проявяват разбиране.

„Нашите жени са заслужили своите места, а не са поставени просто, за да има жени. Прав е Цветан Цветанов, че и нашата позиция не е много сигурна във времето”, пошегува се премиерът”, допълни Борисов.

Много от Вас се питаха дали да участваме в управлението. Благодаря на тези партии, които заедно с нас участват в управлението, защото дори само това, което сме направили до момента е достатъчно. Само това си заслужаваше да влезем в това правителство, продължи Борисов.

„Отпуснаха еврофондовете, всички програми работят за България. Ако останем в управление 2015 г., гарантирам, че над 5 млрд. лева ще бъдат разплатени към общини, бизнес и всичко останало. Видяхте през последните седмици, че разплатихме средствата навсякъде по общините. Това са над 90 хиляди човека и фирми, които получиха своите пари от КТБ. 3 млрд. 300 млн. лева "живи пари" са разплатени. Това е спокойствие за вложителите, които месеци наред чакаха това да се свърши и ако нямаше правителство, нямаше как да се случи. Десетки хиляди хора получиха своите пари”, подчерта Борисов. Той обясни, че влиза в положението и на другите партии и разбира, че сигурно им е трудно.

„Всички сме си дали ясна сметка, че това е по-добрият вариант. Не е идеално, друго е само ГЕРБ и Реформаторският блок да са в управлението. Тогава ще бъдат направени много по-смели реформи. Сега е необходимо да се съобразяваме с повече хора. Но във всички случаи е за добро на страната. Виждате реакциите и отношението към България и в САЩ, и в Европа, и на всички лидери”, заяви Бойко Борисов

Жените имат място в политиката, извоювали сме го и амбицията ни не трябва да бъде само да задържим и запазим това място. Това каза председателят на НС Цецка Цачева по време на провежданото Общо събрание на Жени ГЕРБ.

„Привилегия за мен е да се обърна първа към вас и да ви призова с днешната конференция за историята, времето от създаването на Жени ГЕРБ, от лятото на 2008 година до момента е един миг”, каза Цачева. „Аз също се възприемам не като гост, а като една от всички вас -делегатите на десетките, стотици хиляди жени, които направиха възможно и с нашия принос, днес ГЕРБ да има този успех, който имаме в национален и международен план”, заяви председателят на парламента. Цецка Цачева благодари на всяка една от жените, за времето което отделят извън преките им ангажименти и семейството, да работят в обществени каузи, защото жените в ГЕРБ имат мисия.

„Тази мисия е не само, че нашите ръководители се доверяват и ни натоварват с отговорности, от което не следва, че те бягат от отговорностите. Ако се вгледаме в постове, на които са издигнати жени, като започнем от г-жа Кристалина Георгиева, след това продължим с кмета на София, с жените министри в първия и втория Кабинет „ Борисов”, става ясно, че ние имаме място в политиката. Извоювали сме си това място и амбицията ни не трябва да бъде само да задържим и запазим това място”, добави Цецка Цачева.

Специални гости на общото събрание на Жени –ГЕРБ са председателят на женската организация на Европейската народна партия (ЕНП) Дорис Пак, депутатът от Европейската народна партия и ГЕРБ в Европейския парламент (ЕП), зам.-председател на женската организация Мария Габриел, зам.-председателите на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, Цветан Цветанов и министър- председателят на Република България Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини