Разследват бившия кмет на община Родопи

Окръжна прокуратура погна бившия кмет на община „Родопи” Йордан Шишков. Срещу него е внесен обвинителен акт в съда за това, че от 13 април 2007 г. до 31 декември 2009 г. като длъжностно лице е нарушил служебните задължения и превишил властта си.
Целта му е била набавяне на облаги, а в резултат на действията му са настъпили вредни последици за общината, съобщи „Марица”. Върху повече от 40 страници прокурорите са изредили гафовете на Шишков, който ръководеше общината два мандата.

Според обвинението той е допускал пари от такса „Битови отпадъци” да отиват за разплащане на други разходи по бюджета. Целта му е била да си осигури възможност да сключва договори и харчи общински пари, за които не са осигурени финансови средства в общинския бюджет.

Става дума за разлика от постъпилите от тази такса приходи за 2008 г. в размер на 1 480 089 лева в размер на 653 335 лева, които са изхарчени за други цели.

В резултат остават да висят неразплатени сметки към „Чистота” в размер на близо половин милион лева, към КМД ЕАД и Екоглобал АД. Същият гаф е направен и през 2009 г. , като там разликата е в размер на 637 955 лева, които си е позволил да изхарчи не по предназначение./

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони