Осъдиха на 3 години затвор сливналия за трафик на хора и склоняване към проституция

Районен съд-Сливен наложи наказание три години лишаване от свобода при първоначален строг режим на С. З. от Сливен за трафик на хора и склоняване към проституция, съобщиха от съда за "Фокус".

Той се призна за виновен в това, че в началото на 2004 г. набрал и приел в дома си жена с цел проституция, независимо от съгласието, в състояние на зависимост и обещаване на облаги. 36- годишният С.З. се призна за виновен и в това, че през 2006 г., набрал и приел в дома си непълнолетно момиче със същата цел. Двете в различни периоди от време били отведени от С.З. в Италия, а едната и във Франция,за да проституират. Деянията са в условията на опасен рецидив.

С първата жена, самотна майка с две деца, С.З се запознал през 2003 г.Тя проституирала, а той й станал “клиент ”. Заживели на съпружески начала. Жената продължила да проститура в Сливен и когато забременяла от С.З. През 2004 г. родила. Същата година по негови указания извършила кражба от свой “клиент ” и двамата със С.З влезли в затвора.През 2006 г., вече на свобода, той се запознал с проституиращо непълнолетно момиче, самотна майка с дете.Момичето забременяло от С.З. Продължила да се занимава със същото в Сливен по време на почти цялата бременност. През 2007 г. девойката родила. Навършила и пълнолетие. През 2008 г. С.З. я завел в Италия. Давала му или му изпращала парите, които изкарва. През 2009 г. С.З. се срещнал отново с излежалата вече присъдата си жена. Отвел и нея в Италия, но не след дълго жената се върнала в България. Момичето било преместено да проституира във Франция. През 2011 г.отишло при роднини в Испания, решено да работи нещо друго. След време се върнало в България и се омъжило за бащата на първото си дете. С.З. се призна за виновен и в това, че в периода април 2008- септември 2009 г. излизал и влизал от и в България , като в условията на продължавано престъпление ползвал лична карта, издадена на друго лице. С.З. се призна за виновен и в това, че за същия период, в условията на продължавано престъпление , напускал и се връщал в страната без разрешение на полицейските органи.

С.З. сключи споразумение с прокуратурата. Той получи и наказание „глоба” от 10 хиляди лв. в полза на държавата.

Наказанието е общо и е най-тежкото от присъдените за деянията , за които С.З. се призна за виновен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право