Понеделник идва с облаци и слаби превалявания

През следващото денонощие ще има променлива облачност, през нощта по-често значителна, на отделни места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България и на север от Стара планина умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните между 9° и 14°. В западната част на Дунавската равнина, където ще е почти тихо, все още ще има условия за образуване на мъгла и там дневните температури ще остават по-ниски. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) за  "Фокус".

По Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимални температури между 10° и 13°. Температура на морската вода около 6°. Вълнение на морето 1-2 бала, след обяд по Северното Черноморие до 2-3.

В планините ще е предимно облачно с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който през деня ще се ориентира от запад. Максимална температура на 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 1°.
През следващите дни ще преобладава облачно време, ще има и превалявания, във вторник изолирани и слаби, а в сряда и четвъртък на повече места и по-значителни по количество в Южна България. Ще продължи да духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад. Температурите ще остават без съществена промяна - в по-голямата част от страната минималните ще са между 0° и 5°, а максималните между 7° и 12° градуса.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето