Затворник със СПИН бе откаран с линейка в Инфекциозна болница

Затворник, болен от СПИН, е бил откаран с линейка в Инфекциозна болница днес. 30 -годишния Иван излежава присъда за разпространение на наркотици, а той самият също е наркозависим. Младият мъж е от пловдивския квартал Столипиново отдавна бил на хероин. Разболял се е по всяка вероятност от заразена спринцовка. През последните дни е бил в много тежко състояние, съобщава trafficnews.bg.

В пловдивския затвор има четирима затворници , носители на вируса или болни. Те не са отделени от другите задържани, но останалите затворници гледат да си нямат много вземане -даване с тях. Заради наличието на серопозитивни, броят на желаещите да си направят татуировка зад решетките рязко е намалял.

Въпреки страха от зараза обаче, употребата на наркотици в затвора, не спира. лишените от свобода и роднините им намират какви ли не способи , за да доставят дрога зад решетките. по време на празниците охраната на затвора разкри два случая , при които роднини се опитаха да внесат амфетамини - веднъж скрити в чушки и втория път в стелките на маратонки. Известни количества обаче успяват да минат "бариерата" и се търгуват в килиите. Разменни "монети" за цигари, ваучери за телефон, а понякога и .... кюфтета. Наскоро един от готвачите в затворническата куфня е бил задържан при опит да размени 20 кюфтета за цигари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини