Манекенката Мая загина в жестока катастрофа, профилът й във фейсбук пълен със сърца

Личният профил във фейсбук на Мая Нишкова е пълен със сърца. Нищо не подсказва, че манекенката загина нелепо при жестока катастрофа на 9 юли м. г. край с. Бяла река тойота ковчег след челен удар погреба Мая, гаджето Лъчо и приятеля им Пламен. Оцеля единствено синът на красавицата Калоян, съобщава "Марица".

На погребението дойдоха стотици приятели на младите хора, колеги от "Балканстар", от "Тойота". Бащата на Лъчо, популярният от протестите в Пловдив дядя Ваня, заподозря в жестоката катастрофа дори умишлено убийство. Стана ясно, че шофьорът на другата кола е пишел есемес в мига, в който е завъртял волана и е ударил смъртоносно тойотата.

Приятелите на единствения оцелял от катастрофата - Калоян, месеци наред криеха, че майка му е загинала. 17-годишният младеж дълго време бе между живота и смъртта. В Университетска болница „Свети Георги” му направиха животоспасяваща операция.

Приятелката му Стела и близките на момчето създадоха специална страница във Фейсбук „Да помогнем на Калоян Нишков”. Там бе организирана кръводарителска кампания, защото в първите дни се налагаше да му се прелива голямо количество кръв. Самата операция на прешлен на гръбначния стълб бе за сметка на Здравната каса. Но се наложи да бъдат платени около 6 хиляди лева за консумативи за първата от серията ортопедични операции. Първоначално лекарите се опасяваха, че нараняването на гръбначния стълб може да доведе до парализа, но се оказа, че Калоян ще ходи. Пак във Фейсбук бе публикувана фактурата за внесените в касата на болницата 6470 лева.

В мащабната благотворителна акция се включиха Мини мис България Габриела Якуб и приятелката Мис Лято Венцислава Тафкова. Калоян получи подкрепата и на ученичката от Руската гимназия Катерина Матеева, прегазена на автобусна спирка от шофьора Христос Боскос. Кари, която сама преживява тежки месеци на възстановяване от катастрофата, призова за подкрепа на Калоян. В момента състоянието му е доста добро и младежът вече се разхожда из Пловдив.

Междувременно в профила на загиналата му майка непрекъснато се появяват сърца. На 40-тия ден, откакто красавицата се пресели в по-добрия свят, на страничката е постнато кървавочервено сърце, сгушено в мъжка длан. Оттогава всеки месец там се появява ново сърце - веднъж е изобразено от графитено зелени острови насред изумрудено море, друг път сърцето е изваяно като пано от десетки малки камъчета, всяко във формата на сърце, като само едно от тях е червено.

Фотогалерията е пълна с хиляди снимки - Мая на мотор, на яхта, на купон, Мая на участие в конкурс за Мис Белиденс, за Шоколадова кралица. На много от снимките Мая е с любимия си син Калоян. В личната информация на Мая стои непроменено и състоянието - „истински щастлива”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини