Американски шпалир за Армен Назарян в Колорадо

Националният тим на САЩ по класическа борба изпрати с аплодисменти и шпалир двукратния олимпийски шампион Армен Назарян в Колорадо Спрингс. Старши треньорът на България направи открита тренировка и събра стотици специалисти в олимпийския център. „Показа ни уникални техники от бляскавата си кариера" - похвалиха се веднага в социалните мрежи асове на янките.

Първите сили на България се готвят на съвместен лагер с американския състав при суперусловия в Колорадо. Очаква се от великолепната ни седморка зад океана ликувалите като №1 на планетата Иво Ангелов (59 кг), Явор Янакиев (74 кг) и Елис Гури (98 кг) да получат покани за Отбора на света за двубой срещу САЩ на 25 януари. В края на месеца националите ще атакуват и медалите на турнира „Дейвид Шулц". Борците ни са изключително доволни от условията и вниманието към тях. Янките пък се похвалиха, че вече са продали повече от половината зала за световното в Лас Вегас през септември. Организаторите лансират пакети за една седмица с хотел, билети и транспорт.
Междувременно в Лозана с участието на Цено Ценов изпълкомът на Международната федерация Обединена световна борба (UWW) гласува промяна в цветовете на тепиха, които вече ще са в тъмносиньо. Ходът се предприема по изискване на телевизиите за оптимално отразяване на динамиката в най-древния спорт.

Супервайзери ще следят за работата на съдиите на всеки турнир, като ще ги финансира UWW с цел гарантиране на тяхната независимост. Предстоят и други промени до края на годината - в правилата на класическия стил и нов дизайн на облеклото на борците и реферите. Реформите бяха дискутирани с Томас Бах, президентът на МОК, който миналата седмица участва в презентации на женската борба в Швейцария.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт