След серията разстрели: Премиерът накрак в МВР, гонят убийците

Министър-председателят Бойко Борисов отиде лично в МВР в 10 часа днес, за да участва в оперативно съвещание на полицейски шефове и висши обвинители относно извършените в продължение на 10-ина дни няколко показни убийства.

Повече от час Борисов разговаря с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, с ръководителите на Специализирана апелативна прокуратура и на Софийската градска прокуратура Даниела Попова и Христо Динев, с ръководствата на Криминална полиция и СДВР.

До края на седмицата предстоят разкрития по 3 убийства, научи „Труд" от запознати с изнесеното на срещата. Любопитно е, че в нея не е участвал вътрешният министър Веселин Вучков.

Разследващи дишали във врата на престъпника, който застреля на 14 януари на паркинг в Пловдив бившия боксьор Димитър Стоянов ( 37 г.), известен още като Митьо Лудия. Други били по следите на килъра , гръмнал същата вечер в главата на пътя между петричките села Кавракирово и Първомай 47-годишния наркобандит Орхан Исмаилов. Криминалистите имали яснота и за килъра, който на 12 януари отне с 5 куршума живота на 34-годишната Татяна Стоянова, началник на кабинета на пазарджишкия кмет Тодор Попов.

Участниците в съвещанието отказаха всякакви подробности в интерес на детективската работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право