Контрольори си затварят очите пред нередовни пътници в ромските квартали

Над 70 млн. годишно са загубите на "Градска мобилност" от нередовни пътници. К в градския транспорт си затварят очите пред нередовни пътници в ромските квартали. Това доказа експеримент на Нова телевизия. След проверка се оказа, че има подобно разделение на гратисчиите.

В продължение на няколко дни екип на Нова телевизия се вози в различни трамваи, тролеи и автобуси и установи, че в центъра контрольорите проверяват, но не и в ромските квартали - в автобус номер 56, например, и другите, които се движат по същия маршрут - от квартал "Западен парк" през "Факултета". След подаден сигнал до ръководството на градския транспорт контрольори правят проверка във всички автобуси, които минават през квартал "Факултета”. Резултатът – в автобусите се возят и пътници с билети, но те се броят на пръсти.

Нарушителите са свалени от автобуса и глобени. Учудени са, че им правят проверка. Експериментът се повтаря и в друг столичен квартал - „Христо Ботев”. Оказва се, че и там нямат навик да си купуват билети. Проверката на контрольорите доказва резултата от експеримента. Повечето пътници са без билети.

От "Градска мобилност" обмислят да сложат постоянен контрол в тези автобуси, толеи и трамваи на градския транспорт, които минават през ромските квартали. "Разправия, посягат на бой. Трудно е да се глобят, без полиция не може", обясни столичен контрольор.

В крайна сметка, докато за един градският транспорт е безплатна социална придобивка, то ощетени остават всички, които плащат за билети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини