Младоженец и чичо загинаха в адска катастрофа, прибирали се от купон при тъста

Двама мъже на 19 и 32 г. загинаха в адска катастрофа между шуменските села Златна нива и Върбяне, след като "Ауди"-то им с несъобразена скорост се заби в крайпътен орех.

Зад волана на новозакупения автомобил бил Росен Христов (32г.), който нямал шофьорска книжка. До него пък се возел младият Али Алиев, собственик на колата. Пътният инцидент станал към 04,48 часа призори в неделя, съобщават от полицията.

Преди това двамата мъже била на обща трапеза в село Златна нива. Гостували на тъста на Али, който се оженил преди три месеца. Росен е брат на тъста. След като се веселили и употребили алкохол, част от гостите си легнали, но двамата ентусиасти останали на масата. Решили да закарат един от братовчедите до дома му в село Златна нива.

Окуражени, че се справят добре въпреки изпития алкохол, решили да тестват колата и извън селото. Отишли до близкото село Върбяне, на 2 км, и там правили кръгчета по центъра. На връщане към Златна нива обаче возилото се унесло, навлязло в насрещното платно, първо огънало мантинела, а после се блъснало в орех. Колата се смачкала до неузнаваемост и двамата мъже били извадени от спасителен екип, който рязал ламарините.

Ударът бил много силен, младоженецът и чичото загинали на място.

Според съселяни Али оставя бременна булка. За Росен разказват, че живее в Полша, където се препитавал от търговия, но се върнал, за да види баща си, защото му предстояла операция.

На масата двамата пили бира, но тепърва експертизи ще покажат с колко алкохол е седнал зад волана мъжът без книжка.
Снимка МВР

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини