Кой е новият Бойко Борисов?

В устатата си актьорът Ненчо Балабанов още усеща вкуса на едни едри черници. Хапвал ги като ученик, докато гостувал на баба и дядо в сливенското село Кипилово.

Катерел се по съседното на черницата дърво - стабилен орех, берял сладките плодове и ги хапвал направо на високото. Един ден обаче клоните на ореха се оказали доста хлъзгави... “И от 10 метра тупнах долу като круша, удряйки се във всеки клон междувременно, като във флипер машина”, смее се Ненчо. Разминал се само със счупена ръка и 30 секунди загуба на съзнание.

По телевизора

И още неща помни от летата си в Кипилово - с приятелите му ловели раци и риба, а “за десерт” предприемали рискови операции, за да разучават какво крият пещерите наоколо.
Сега Ненчо, който скоро ще навърши 35 г., разказва детските си перипетии на своя син Богомил и на дъщеря си Моника. Може да го прави и в детското съботно-неделно предаване на БНТ1 “Милион и 2 усмивки”. Там той забавлява малките зрители заедно с колежката си Сандра Петрова. Признава, че синът му Боги, който вече е на 9 г., не става толкова рано през уикенда, за да го гледа по телевизията, но винаги го прави чрез сайта на БНТ.

Като премиера

Ненчо работи със Сандра и в Музикалния театър. Можете да ги гледате в мюзикъла “Аладин”, а иначе работят и върху нов спектакъл - “Рибарят и неговата душа”.
Когато започнали репетициите за “Аладин”, а колегите му още не го познавали, Ненчо си направил шега с тях. “Представих се за музикален продуцент от Бродуей и с американски акцент заговорих Сандра. Казах , че искам да я видя на сцената в мюзикъл, който правя”, обяснява Ненчо, докато имитира чужденец, който говори развален български език. Имало шокиращ ефект и много от колегите повярвали, че Сандра наистина ще замине с него за Бродуей.

Извън Музикалния театър също работи върху песни, дори планира да напише рап парче. А наскоро се прояви и като режисьор на дублажа на анимационния филм “Ронал Варварина”.

В последно време Ненчо обаче трупа слава с други свои шеги. Той влиза в кожата на Бойко Борисов толкова успешно, че ако притвориш очи, можеш и да го объркаш по гласа с премиера. Клиповете, които пуска в профила си във фейсбук и във Vbox7 с имитацията на Борисов, вече събират хиляди зрители.

“Всичко е импровизация, сценарии не пиша, а това, което ме вълнува, го споделям през образа на Бойко Борисов”, обяснява Ненчо. Видеокоментарите си записва с телефона и ги пуска в интернет. Освен премиера Ненчо имитира блестящо и Вежди Рашидов, Желю Желев, Жорж Ганчев...

Иначе името на Балабанов се чува често в края на най-различни филми, най-вече анимационни, които е дублирал - с това се занимава повече от 12 години. “Отделно превеждам анимации, пея в анимации, до голяма степен животът ми беше свързан с анимацията”, смее се актьорът. Едно от любимите му превъплъщения е в “Мадагаскар”, където дублирал зебрата Марти. Смята, че просто си приличат по характер.
Колегата Бандерас

Миналото лято Ненчо участвал в снимките на филма “Живи машини”, испанско-българска продукция, където си партнирал с Антонио Бандерас. Действието във филма се развива през 2044 г., когато машините влизат във всяко домакинство, а Бандерас - в ролята на специален застрахователен агент.

“На живо Антонио е много по-магнетичен, отколкото на екрана, а когато се запознаеш с него, започваш да го харесваш още 20 пъти повече, защото вече го виждаш като човек”, казва Ненчо. Обяснява, че Бандерас има уникално чувство за хумор и не страда от мания за величие. “Имаше такива сцени, в които ние, 120 души, седим с отворени усти, за да гледаме какво прави Антонио”, казва Ненчо.

Преди да отиде в НАТФИЗ, Балабанов завършва електротехникум в Сливен, където години преди него чиновете е търкал и Васил Василев-Зуека. Заради техническото си образование днес Ненчо не се страхува да разглобява телефони или друга фина техника и я оправя без проблем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица