Бинев иска ревизия на БНТ, БНР и СЕМ, кани Морфов на дуел

Анкетна комисия в парламента да извърши пълна ревизия на БНТ, БНР и СЕМ. Това заяви в Хасково депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев.

"Така щях да направя веднага, ако бях останал шеф на комисията за култура и медии. Проблемът около този ми пост не беше кулутурата, а именно в това, че щях незабавно да извърша детайлна проверка как националните радио, телевизия и Съветът за електронни медии са изразходвали средствата на данъкоплатците", обясни Бинев. Според него там се ръководило като бащино наследство.

Депутатът допълни, че държи да се извърши и проверка дали има конфликт на интереси върху някои договори в двете медии и шефът на СЕМ Георги Лозанов. Слави Бинев поясни, че по тази тема бил сезирал всички европейски институции. Сега щял да настоява в Народното събрание да се сформира анкетната комисия, на която той да бъдел председател.

Темата доразви и Павел Чернев, който каза, че пълна ревизия трябва да има и в Народния театър "Иван Вазов". Това пък накара Бинев пак да "подпали" по темата. "Културтрегерите смятаха, че колкото повече обиждаш Бинев, толкова по-културен ставаш!", изригна депутаът. Той нарече режисьора Александър Морфов платен хъш. "Нека Морфов сложи ръкавиците и назъбника, и да каже, че ме чака еди къде си! Нали е хъш? Ако иска и в Народния театър можем да се срещнем! Когато се държиш и обиждаш по кръчмарски, трябва да очакваш и кръчмарски отговор", заключи по темата депутатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини