Самотна възрастна жена от село Дрен получи дърва и лекарства 78-годишната Баба Седефка е готова да върне добрината

Пълен пакет звезди в „Гринго“ Екшън комедия от Наш Еджъртън

Водач с тежки травми след катастрофа край Търново

Герджиков атакуван два пъти от телефонни измамници Искали му 20 хил. лв., иначе щели да убият жена му и него

Емил Димитров: Най-много корупционни практики има при горивата

Електрошок със силата на 1914 коня Хърватското чудо е най-бързият електрически автомобил

Кой се мръщи на чисто ново “Порше”?

Асен Блатечки: Много искам да си партнирам с Анджелина Джоли

Владимир Путин упражни правото си на глас на президентските избори в Русия (ВИДЕО)

Голям горски пожар в Австралия евакуира хиляди хора

Силите на Турция са влезли в град Африн

Вижте какви щети е нанесъл бурният вятър в София през нощта (СНИМКИ)

Дария Симеонова кара самолет, скача с парашут Пиарката Наталия от "Откраднат живот"

“Наполеон” на глобализма Изпълнението на проекта за създаване на „Съединените щати на Европа и Америка“ бе осуетено от Тръмп

Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета в столицата

Измамени собственици протестират в Русе

Измамени собственици с ипотекирани имоти в бл. “Теодора” в Русе протестираха на мирно шествие срещу предстоящата публична продажба на апартаментите им. Жилищната кооперация се превръща във втори “блок на ужасите” в Русе, след като частен съдебен изпълнител описа и обяви на търг 91 апартамента. Причината е, че при покупко-продажбите те не са знаели за тежестите върху имотите. За да ги запазят, т.нар. собственици трябва да участват в търга и да ги купят отново.

“Имотите ще се появят в регистъра за публични продажби”, съобщи Иван Хаджииванов. Вече са направени огледите на предлаганите жилища, търговски обекти и паркоместа. Готова е и тройната експертиза след жалба на собственика Явор Блъсков за оценката на имотите.

До казуса се стига след иск на ОББ за необслужван кредит от собственика “Пропърти къмършъл” на Явор Блъсков. Първо на тезгяха се вадят негови, все още непродадени имоти в кооперацията, за да не се засягат измамени клиенти с ипотекирани жилища. Някои са ги платили, други продължават да погасяват вноските си, но никой няма нотариални актове.

За 29 януари т.г. е насрочен търг и на описани 137 ипотекирани жилища в бившето АОНСУ по изпълнително дело на СИбанк. Кредиторът също си търси необслужени заеми от фирма “Рали 2003” на Блъсков.

Драмата АОНСУ се точи от 2 г., когато прецаканите над 200 собственици научават, че са купили ипотекирани апартаменти от фирма “Рали 2003” на Блъсков. Те се оказват заложени в СИБанк срещу 1,8 млн. евро заем. Изпълнителното дело е спряно след жалби на потърпевши до окръжния съд, а описът на имотите е отсрочен по искане на банката.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.