Предложение: Бременните да паркират с предимство като инвалидите

Бременните жени у нас да ползват същите предимства като инвалидите при паркиране, предлага известният пловдивски журналист и дългогодишен кореспондент на БТА в Москва и в града под тепетата Георги Найденов. Той дори има идеен проект за специален знак, който да бъде поставен в "синята зона" в големите градове като София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе  пред хипермаркети, болници и учебни заведения.

"Знакът ще е указателен, в синьо със сив кант, а в средата ще има фигура на жена с корем, върху който пулсира голямо червено сърце. Такива табели видях за първи път в света през м. г. при посещението си в Аржентина. Силно ме впечатли уважението и отношението към бъдещите майки в една държава от Латинска Америка. Обиколил съм много страни, но такъв знак не съм виждал досега никъде в Европа. Надявам се, че нашата идея ще получи широка обществена и институционална подкрепа и България ще бъде първата държава в ЕС, в който бременните жени ще могат да паркират с предимство", допълва Георги Найденов, който е изпълнителен директор на фондация "Помогни на нуждаещите се" и председател на пловдивското дружество на журналистите "Европрес".

Според Найденов няма да е никакъв проблем да бъде променен Законът за движение по пътищата и общинските наредби за паркиране, които да узаконят предлагания от него нов знак.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини