Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Предложение: Бременните да паркират с предимство като инвалидите

Бременните жени у нас да ползват същите предимства като инвалидите при паркиране, предлага известният пловдивски журналист и дългогодишен кореспондент на БТА в Москва и в града под тепетата Георги Найденов. Той дори има идеен проект за специален знак, който да бъде поставен в „синята зона“ в големите градове като София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе  пред хипермаркети, болници и учебни заведения.

„Знакът ще е указателен, в синьо със сив кант, а в средата ще има фигура на жена с корем, върху който пулсира голямо червено сърце. Такива табели видях за първи път в света през м. г. при посещението си в Аржентина. Силно ме впечатли уважението и отношението към бъдещите майки в една държава от Латинска Америка. Обиколил съм много страни, но такъв знак не съм виждал досега никъде в Европа. Надявам се, че нашата идея ще получи широка обществена и институционална подкрепа и България ще бъде първата държава в ЕС, в който бременните жени ще могат да паркират с предимство“, допълва Георги Найденов, който е изпълнителен директор на фондация „Помогни на нуждаещите се“ и председател на пловдивското дружество на журналистите „Европрес“.

Според Найденов няма да е никакъв проблем да бъде променен Законът за движение по пътищата и общинските наредби за паркиране, които да узаконят предлагания от него нов знак.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.