На 21 август 2018 да почерпят

Валери Божинов разцепи Враца

Русия показа „изтребител на дронове“ Деривация-ПВО ще може да сваля както дронове, така и ракети

“Левски“ избира между естонец и наш национал

Инженерът, проектирал моста „Моранди“, сам предупредил за агресивна корозия

„Олимпик“ пали застрахователна война с Кипър Няма яснота кой ще изплати парите в България

Катастрофа с 3 коли стана на магистрала „Тракия” В болница е 29-годишна пътничка

Имаме ли право на допълнителен платен отпуск?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 август 2018

По 314 лева харчи българинът за почивка По-икономични от нас са латвийците и румънците

Двама души са арестувани във връзка със стрелбата по сградата на американското посолство в Анкара

Строят 7 детски площадки в „Младост“ Съоръженията струват 280 000 лева

Хиляди учители не достигат в страната Увеличението на заплатите цели справяне с кадровия дефицит

Евакуираха село в гръцкия полуостров Пелопонес заради горски пожар

Голяма част от София без топла вода за 10 дни Правят профилактика и ремонти на топлопреносната мрежа

Цветанов: С местните избори може да има и референдум за задължителното гласуване

На местните избори могат да бъдат проведени два избора – за местна власт и референдум, на който българските граждани да кажат своето мнение за въвеждането на задължителното гласуване. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ и заместник-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който е на посещение в Чепеларе, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

На въпрос дали при задължителното гласуване трябва да се налагат санкции или да се дават бонуси, Цветанов отговори, че репресивните функции трябва да бъдат ограничени. Според него не трябва да се изключва и възможността за електронно гласуване, с което ще се облекчат българите, живеещи в чужбина.

Според Цветан Цветанов референдумът ще даде трезва представа за нагласите на нашите сънародници и се надява болшинството българи да подкрепят задължителното гласуване. „Голямата част от българските граждани, с които аз съм се срещал през последните години, са за въвеждане на задължителното гласуване, но не трябва да изключваме възможността за електронно гласуване, защото има много български граждани, напуснали родината си. Те искат да упражнят конституционното си право, но знаете колко неудобства им се създават, когато се провеждат избори извън пределите на страната – секции, пътувания, разходи, време. Затова българските граждани, живеещи в чужбина, искат да се въведе електронното гласуване, което ще им даде възможност и те да дадат гласа си за развитието на страната, а защо не и да се върнат в родината си, когато нещата са изцяло припокрити с тяхната визия“, добави Цветанов.

Цветан Цветанов е на посещение в Смолянска област по покана на областния председател на ПП ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов. В Чепеларе Цветанов бе посрещнат от кмета на общината Тодор Бозуков, заместник-кметът Боран Хаджиев и председателят на Общинския съвет Костадин Петков.

„Целта ми е да се запозная отблизо с проблемите на местната власт, да видим доколко с подкрепата от ПГ на ГЕРБ и съответните министри се изпълняват ангажиментите за развитие на съответните региони. За мен е важно когато сме в Смолянска област и конкретно в Чепеларе да говорим за ски туризма, защото знаете, че част от поминъка на населението е туризмът“, отбеляза зам.-председателят на ГЕРБ. Цветан Цветанов изтъкна, че ГЕРБ има високи цели в Смолянска област – да е първата политическа сила в Смолян, Чепеларе, Златоград, Неделино, Баните, Девин, Борино, Доспат и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.