Кройф: Роналдо беше пълен анонимник на Мондиала, защо му дадоха Златната топка?

Един от най-великите футболисти в историята Йохан Кройф нападна носителя на наградата "Златна топка" за последните две години Кристиано Роналдо. Според него тези отличия на португалеца са абсолютен абсурд. Холандецът е печелил наградата на три пъти - през 1971, 1973 и 1974 г.

"Когато се имат предвид най-високите нива във футбола и раздаването на индивидуални награди, трябва да се взимат предвид личните качества на играчите и постижения. От тази гледна точка е истински абсурд, че за втора поредна година се дава отличието на човек, който не е или на най-високото ниво на формата си, или не е с най-важните отличия", , сподели Кройф пред вестник "Де Телеграаф".

"През 2013 г. Байерн Мюнхен спечели всичко, каквото имаше да се спечели и вместо наградата да бъде дадена на Тони Кроос или някой друг играч на баварците, тя отиде у Роналдо", допълни той.

И продължи: "През 2014 г. Кроос отново беше ключов играч за спечелването на Световното първенство, но дори не беше сред финалните трима в класирането. А Роналдо беше пълен анонимник на Мондиала. За това няма как да вземам повече на сериозно тази измислена награда на ФИФА"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт