Вежди Рашидов: "Гинес" заслужава Стояна!

“Великолепната ни и много обичана актриса Стоянка Мутафова наистина е достойна да бъде в книгата на “Гинес”.


Това каза вчера министърът на културата Вежди Рашидов при срещата си с “Госпожа стихийно бедствие” в министерството. Той пое ангажимент ръководеното от него ведомство да подкрепи официалното писмо, с което Съюзът на артистите в България ще поиска от централата на “Гинес” да впише Стоянка Мутафова в Книгата на рекордите като най-дълго играещата на театрална сцена актриса в света.


Мутафова благодари за пожеланията и сподели, че е много признателна и за получената най-престижна награда на Министерството на културата - “Златен век” с огърлие, с която тя бе удостоена на 90-ия си рожден ден преди три години.
Кандидатурата на Стоянка Мутафова най-вероятно ще бъде одобрена в централата на “Гинес”, предполагат от министерството. Почти 93-годишната българска актриса за първи път играе на сцената на Народния театър през далечната 1945-а, още докато учи в Държавната театрална школа. Дебютът на първата ни сцена е в спектакъла “Хитрините на Скапен” от Жан-Батист Молиер, постановка на Стефан Сърчаджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура