2014: 7 удариха джакпот, 12 ги удари гръм!

Популярното твърдение, че е много по-вероятно да те удари гръм, отколкото да спечелиш джакпот от тотото, се оказва напълно вярно - поне за изминалата година според статистиката.

През 2014 г. седем души са спечелили над 1 милион от тотото, пише сайтът Profit.bg. 12 души пък са били поразени от мълния на територията на България, разкри проверка на "Труд".

Първият тото милионер бе от Варна. Късметлията спечели на 23 март общо 5,583 млн. лв. от играта 6 от 49, което и в момента е шестата най-голяма парична награда у нас.

През август софиянец с комбинация за 2,80 лв. удари 7,258 млн. лв. - втората най-голяма сума от игрите на щастието.

Седмица по-късно късметлия от Кюстендил спечели близо 3 милиона в 6 от 42 - третия по големина джакпот в историята на играта.

На 26 октомври двама - софиянец и варненец, си поделиха 3,323 млн. лв.

Преди месец в Сливен отидоха 1,78 млн. лв. от второ теглене на 6 от 49. Късметът споходи и столичанин с 1,36 млн. от първото теглене.

Тотална липса на късмет обаче беляза през изминалата година 12 нашенци, които се оказаха на погрешното място в погрешното време - мълнията отне живота само на един от тях. Повечето от драмите се разиграват през май и юни - сезона на гръмотевичните бури.

На 29 май кълбовидна мълния се шмугна през комин на къща и порази 16-годишната Рабие Осман от руенското село Ръжица. Тя се разминава със стрес и сърцебиене и е изписана здрава от болницата.

Това е второто поразено от гръм дете в този регион. Два дни по-рано мълния удари и 9-годишния Йордан, докато берял череши в овощна градина край айтоското село Карагеоргиево. Малкият Данчо също извади късмет и оцеля, въпреки че получи синини по тялото.

На 18 май по обяд гръм порази шестима наведнъж на състезание по конен спорт в Кабиюшката гора край Шумен. Пострадалите са ветеринарни лекари и треньори и след лечение на изгарянията по телата им са изписани.

18 юни е фатална сряда за 25-годишния С.С. от Соколец, община Руен. Докато лови риба в местността Чудните скали до с. Добромир, го поразява мълния, най-вероятно привлечена от карбоновия прът на въдицата. Лекарите се бориха за живота му, но без успех.

На 23 юни пък две момчета са ударени от гръм край Белинташ и са откарани в болница без опасност за живота.

На 10 септември мълния или по точно две поредни мълнии проснали в безсъзнание редник Николай Василев от хасковското поделение 52 740, докато давал отцепка на полигона в Корен. Явно св. Георги, покровителят на военните, е бдял над него, защото Николай оцелява, за да успокои стресираните си жена и дете.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица