БСП се раздели за партньорството с АБВ

Два дни след като Георги Първанов лансира идеята за партньорство между АБВ и БСП на предстоящите местни избори, на "Позитано" 20 нямат единно мнение. Макар че лидерът Михаил Миков и приближението му твърдят, че обединение няма да има, докато формацията на Първанов крепи кабинета "Борисов 2", някои социалисти не бързат да изключват тази възможност. Очаква се въпросът да бъде повдигнат на предстоящия пленум на столетницата в края на месеца.

Бившият военен министър Ангел Найденов (БСП), който през ноември изненадващо бе отстранен от ръководството на партията, обяви вчера, че АБВ е възможен партньор и не трябва да бъде изключвана възможността за лява коалиция за местния вот. "За разлика от други изразени мнения, аз мисля, че високомерието и изолацията на БСП са вредни", каза още Найденов.

Очаква се Националният съвет (НС) на БСП да одобри промени в устава, с които да затегне редици преди местния вот. Една от идеите е да има по-строги санкции за социалисти, които не зачитат волята на ръководството. Има мнения, че трябва да се намали и съставът на НС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика