На 21 януари 2019 да почерпят

Столичният инспекторат с проверки за неправилно паркиране

Умопомрачени либерали искат черна Клеопатра Политически коректните зомбита готвят нов бойкот

ХИВ-позитивен остава зад решетките Болестта не е попречила на деянията му

Брад Пит и Чарлийз Терон заедно?

Психологът Росен Йорданов: Между любовта и ревността няма нищо общо

Двама шофьори на ден у нас минават на ток Над 68% ръст на регистрациите на електромобили само за година

Ограничено е движението по пътя Сопот-Карлово заради катастрофа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 21 януари 2019

СДВР издирва извършители на грабеж и побой

Акция „димяща кола“ в София КАТ глобява с 50 лева, ако автомобилът пуши над нормата

Тунел със система за вентилация и пречистване на въздуха откриха в Хонконг Той е на стойност 4,6 милиарда долара

Християнсоциалният съюз в Германия с нов лидер МВР шефът Хорст Зеехофер се оттегли след 10 г. на поста

Купуваме по-скъпо сирене, масло и мляко Ядем круши от Холандия и Южна Африка, джинджифил - от Перу

Министър Желязков: Поне милиард трябват през следващите години за модернизация на БДЖ

7 документа се попълват от кандидатите за саниране

Сдруженията на етажната собственост в панелните блокове ще попълват общо 7 документа, за да канидатстват за саниране. Това предвиждат методическите указания, които регионалното министерство ще внесе другата седмица в Министерския съвет за утвърждаване. Програмата се финансира с 1 млрд. лв., като собствениците на апартаменти в панелките няма да плащат нищо.

Документите трябва да се внесат в общината. Шест от седемте документа всъщност представляват доказателства, че целият блок е регистрирал сдружение на собствениците. Първият е справка за сдружението с имената на собствениците на апартаменти и какъв дял от идеалните части на сградата притежават. Изисква се също БУЛСТАТ номерът, който е издаден при регистрирането на сдружението, както и поканата за провеждане на общото събрание, на което е решено блокът да кандидатства за саниране. Допълнителен документ е протоколът за разлепване на обявата, към който се изискват и снимки на разлепената обява. Всички тези документи се попълват по специален образец. В указания пише, че хората не трябва да плащат за никакви документи и ако случайно някой нормативен акт го изисква, тези разходи се поемат от програмата.

Шестият документ е протокол от самото събрание, в което задължително трябва да бъдат вписани дневният ред, изказванията, кой е присъствал и какви идеални части притежава. Идеалните части на всеки са записани в нотариалния му акт. По Закона за управление на етажната собственост, за да се счита едно събрание за легитимно, на него трябва да са присъствали представители на поне 67% от идеалните части.

Последният, седми документ, който се внася в общината, е Заявлението за интерес и финансова помощ, което е по образец. За да започне конструктивното и енергийното обследване, което предшества самото саниране, трябва да се сключи договор между сдружението на собствениците и общината. С него хората прехвърлят на общината правото да санира блока от тяхно име.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.