Родителите на убитата Алекс искат 400 000 лева кръвнина (ОБЗОР)

„Истината за убийството на Алекс ще разберете утре (вторник б.а.). Това заяви многозначително пред съдебната зала вчера Светла Димитрова - майка на обвинената в убийството на 8-годишното момиченце от Поморие Атанаска Георгиева. Делото срещу нея започна в 9,30 часа в Бургаския окръжен съд и ще продължи общо четири поредни дни. В първия ден бяха разпитани 12 свидетели и 12 вещи лица. Родителите на убитата Александра поискаха от Атанаска 400 000 лева кръвнина. Адвокатите им пледираха и за доживотен затвор на убийцата, без право на замяна.

Жестокото убийство бе извършено 10 април м. г. на таванския етаж в жилищна кооперация в Поморие. Малката Алекс срещнала съседката си Атанаска и поискала да й гостува. Жената се подразнила от самочуствието на детето, както и от това, че нарекла синовете й „грозни", като ги видяла на снимка. Сложила найлонова торба на лицето на Алекс, увила я с тиксо около врата. Така детето се задушило и починало.

Според обвинителния акт, изготвен от прокурор Димо Маджаров, освен Атанаска, в убийството на първокласничката няма замесено друго лице. По време на разследването обвиняемата и семейството й лансираха различни версии за убийството. Те твърдяха, че мъж от Поморие е удушил детето, след като изнасилили Атанаска. После я заплашил, че тя и семейството й ще пострадат ако го издадат. Според обвинението на местопрестъплението няма следи от ДНК на друг човек. По тиксото, с което била омотана найлоновата торба около главата на детето, имало само следи от Атанаска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право