Vox Populi става на 3 г., играе “Невидими 1, 2, 3”

Трите части на поредицата от т.нар. документален театър “Невидими” ще изиграе в няколко вечери независимата трупа Vox Populi за третия си рожден ден, научи “Труд” от нейния създател Неда Соколовска. Представленията са в столичния Център за култура и дебат “Червената къща”.

След специализацията си във Финландия нестандартната актриса режисьор Неда Соколовска се върна в България преди три години и се впусна в нишата на популярните на Запад “вербатим” спектакли. В тях няма пиеси - плод на писателска фантазия, а всички случки и герои са истински. Актьорите само пресъздават техните съдби на сцената.

Във фокуса на трите части на “Невидими” са хора, които по една или друга причина трудно намират мястото си в обществото. На 26 януари от 19,30 ч ще можете да гледате “Невидими №3: Дом”, в който се разкриват зимните неволи на столичните бездомници. За следващата вечер е предвиден “Невидими №2: Фу”, посветен на китайската общност у нас. А на 28 януари трупата ще играе “Невидими №1” - разтърсващ разказ за хората с физически увреждания.
За заниманията си с документален театър Соколовска бе отличена с наградите “Икар” и “Аскеер”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура