Вратар струва на "Левски" по 10 000 евро на мач

 

Македонският вратар Кристиан Наумовски излиза по 10 000 евро на „Левски“ за игран мач, изчислиха на „Герена“.

Легионерът подаде молба за едностранно скъсване на договора поради дължими 2 заплати. А после обяви, че клуб като „Левски“ няма и в Африка.

Наумовски подписа на 15 юли - дойде от „Динамо“ (Букурещ) като свободен агент. Уволненият през август помощник-треньор на вратарите Руслан Михайлов избра македонеца.

Въпреки че „сините“ все се оплакват от вратарски несгоди, легионерът игра само 405 минути до края на годината. По неофициална информация Наумовски е струвал по 7500 евро на месец на „Левски“ като заплата. В периода Кристиан записа 4 мача и половина, като два бяха в турнира за купата на страната. Така се пада цена от 10 000 на двубой...

Сега, след раздялата, „Левски“ е длъжен да плаща месечно възнаграждение на вратаря поне докато си намери нов отбор. Той още няма клуб.

От „Герена“ прогониха още Антон Огнянов и Пламен Крумов. Халфът обаче дълго страда от контузия, а и бе с относително ниска заплата. Защитникът пък играеше редовно, като също имаше разумно възнаграждение.

В „Левски“ получиха информация за използване на фалшива бланка на клуба. Псевдодокументът фиксирал оферта от „Герена“ към египтянин, каквато няма. Подписът бил на председател на клуба, но не нито на Тодор Батков, нито на Иво Тонев. Най-вероятно тарикат мениджър по този начин е опитал да вдигне заплатата на свой играч в преговори с друг клуб.

Левски“ даде под наем младежки национал на „Пирин“ (Разлог). Централният защитник Любомир Илиев ще е в „Б“ група до края на сезона.

Бивш „син“ отиде в Румъния. Игралият на „Герена“ преди 3 г. нападател Жанвион Юлу Матондо подписа с „Оцелул“. Белгиецът се задържа около 5 месеца в „Левски“ - също като Наумовски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ