Днес ще бъде предимно облачно, на отделни места със слаби валежи

Ще бъде предимно облачно, но само на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. В равнините и низините ще е мъгливо, като временно подобрение на видимостта ще настъпи в часовете около обяд. Ще е почти тихо, в Източна България със слаб предимно южен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в Югоизточна България и Предбалкана до 16°, в районите с трайна мъгла – до 2-3°.Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитирана от "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и сравнително топло за януари. Съвсем слаби превалявания са по-вероятни по южното крайбрежие. Ще духа слаб предимно южен вятър. Максималните температури ще са от 10° до 14°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнение на морето 1-2 бала.

В планините ще бъде облачно, често и мъгливо. На отделни места ще превали слаб дъжд, по върховете на Рила и Пирин – сняг. Ще духа умерен, по високите части временно и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра около 1°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето