Десетки измамени русенци губят жилищата си, правят жива верига

Десетки русенци, ужилени от строителен предприемач, правят жива верига, за да се защитят от съдия-изпълнител. Жилищата в блок "Теодора" в кв. "Родина" са продадени на собствениците им с ипотека, направена от строителя. Бизнесменът спрял да обслужва заемите си към банките. Днес се очаква съдия-изпълнител да влезе в имотите, за да ги опише. След това те ще бъдат обявени за публична продан, предава bTV.

Повечето от хората са работили в чужбина, за да си купят жилища. Оказва се обаче, че банката им е наложила запор. Хората разбират за това едва преди месец въпреки, че в нотариалния акт те са посочени като собственици на жилищата.

Жилищата са купени през 2009-2010 година на груб строеж като сделките са били изповядани пред нотариус без да има проблеми.

Собственикът на „Пропърти – къмършъл” - фирмата, построила блока, Явор Блъсков обясни, че „в момента се извършва голяма неправда”. Той твърди, че е ипотекирал 94 собствени апартамента, които покриват задълженията му към банката. По думите му целта била хората да се стресират, за да „дублират плащанията”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони